Pojaga annavad nad nüüd pliidiraudadele tuld kokanduslikul ühisrindel – Koržetsite mobiilne Õpiköök liigub mööda Eestimaad, jagades toidu valmistamise tarkust ja häid emotsioone.

“Olen ise olnud üksik laps, sai seda üksindust kogetud ja kurvastatud. Küllap seetõttu tekkiski soov, et minu lapsed minust kaugele ära ei läheks. Minus on olnud kujutlus, kuidas eri põlvkonnad elavad lähestikku. Nüüd ongi nii läinud – üks minu soove siin elus on täitunud,” räägib Vladislav Koržets, rüübates oma köögis kohvi. Kell on kümme hommikul ja tal on seljataga juba mitu töötundi arvutiga – Vladislav kirjutab oma uut raamatut tööpealkirjaga “Kalade elu ja surm”.

Päike kütab väljas nagu ahi, sestap varjume tuppa, ehkki tavaliselt naudib peremees hommikuilu värskes õhus. “Hommikukohvi joon ma ka alati õues. Mul on katusealune, saan seal iga ilmaga istuda, kuni päris külmaks läheb, ära jäätub,” märgib ta. Praegu sibab õues ringi vaid kass, kõige noorem pereliige, kel on Anu Saagimiga ühel päeval sünnipäev ja kes on oma isepäise loomuse tõttu saanudki hellitavaks liignimeks Anu.

Poeg Kaarel (37) on saabunud samuti kööki, mis on kujunenud suure pere peastaabiks. “Jah, meil on siin kolm leibkonda,” noogutab Vladislav. Poja pere elab maja juurdeehitatud osas, tütar ja tema kaks last elutsevad ülemisel korrusel, Vladislavi ja tema kaasa Laura jagu on alumine korrus, kus asub ka lemmikpaik kogunemiseks ehk suur köök. Vladislav seletab naeruga: “Siin on kohvimasin. Et lapsi enda juurde meelitada, raatsisime osta korraliku kohvimasina, sest head kohvi joovad meil majas kõik. Väiksed kavalused!” Poeg Kaarel (37) ei ole selle jutuga päri. “Me käiksime ikka pidevalt niisamagi,” ütleb ta ja lisab muhedalt: “Aga siis on muidugi põhjust veel tihedamini tulla.”

Koržetsite peresuhetest, pojaga kahasse jagatud toitlustusärist ja plaanitavast restoranist loe lähemalt juba ajakirjast!

VEEL HOMSES AJAKIRJAS NAISED:

• Martin Algus annab telesarjadega eesti mehele hääle
• Eesti kuulsaim burksimüüja Derek unistab suurelt
• Koduaia tomatitest valmivad vürtsikad kastmed
• 12 tarkust, kuidas aiatöödel selga säästa
• Jooga põhiharjutused, mida tee või rannas
• Test: kas niisked salvrätid eemaldavad meigi?