Rahvusvaheline Hotellide Vastuvõtujuhtide Liit selgitas Tallinnas toimunud hotelli vastuvõtutöötajate maailmameistrivõistlustel 12 riigi finalisti seast oma ala maailma parimad, Eestit esindas Siret Schutting hotellist Domina Inn Ilmarine.

Kohtunike žürii esimees Michael Stenneri sõnul sai võitja valimisel määravaks Singapuri esindaja täiuslikult korrektne, soe ning hooliv teenindus. “Tema esitus oli lihtsalt uskumatult hea, ta suutis kohtunikud täiesti sulama panna,” lisas Stenner.

Stenneri sõnul olid selleaastased võistlused Tallinnas ülihästi korraldatud. „Kommunikatsioon töötas täiuslikult nii korraldajamaa esindajate kui ka liidu peakorteri vahel ning kõik tegevused oli hästi ette valmistatud.”

Aasta hotelliadministraatori valimine on Rahvusvahelise Hotellide Vastuvõtujuhtide Liidu iga-aastane tippsündmus, mille eesmärk on hotellieriala propageerimine ja tunnustamine. 2007. aasta parima administraatori finaalvõistlus koosnes oma hotelli tutvustavast voorust, teoreetiliste tööalaste teadmiste tundmisest ning rollimängust. Rollimängus simuleeriti situatsioon raskete klientidega toimetulemise ja probleemide lahendamise ülesannetega.

2008. aasta hotelli vastuvõtutöötajate maailmameistrivõistlused toimuvad Dubais.

Tallinnas toimunud maailmameistrivõistluste žüriisse kuulusid Rahvusvahelise Hotelli Vastuvõtujuhtide Liidu president Michael Stenner, International College of Hotel Management õppejõud Kerstin Oelckers Austraaliast, Verena Fox Prantsusmaalt, Radisson SAS Palais hotelli operatiivjuht Hani El-Sharkawi Austriast, Fullerton Singapore hotelli vastuvõtujuht Alphonso D’Conceicao Singapurist, Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu esimees Toomas Undusk ning Scott Diel ajakirjast Citypaper.

Võistluse suursponsor oli Baltic Hotels and Restaurants Systems, mis on tuntud ka kui BHRS. Ettevõte on pikima kogemusega hotellide, restoranide ja meelelahutusasutuste infosüsteemide turustaja Eestis, Lätis ja Leedus. BHRSi kliendinimistus on enam kui 90 hotelli ja restorani.

Rahvusvaheline Hotellide Vastuvõtujuhtide Liit (AICR — Amicale Internationale des Chefs de Reception et Sous Directeurs des Grand Hotels) asutati Prantsusmaal 1964. aastal. Ühingu liikmeskonna moodustavad peamiselt nelja- ja viietärnihotellid. Liitu kuuluvad 14 riigi parimad hotellid.

Eesti sai Rahvusvahelise Hotelli Vastuvõtujuhtide Liidu liikmeks 2003. aastal Berliinis toimunud liidu rahvusvahelisel kongressil. Ülemaailmse ühingu Eesti harusse kuuluvad 23 parimat Maarjamaa hotelli. Eesti sektsiooni president on alates 2004. aasta lõpust Domina Inn City hotelli operatiivjuht Eve Peeterson. Liidu Rahvusvahelise komitee president Michael J.J. Stenner resideerub samuti Eestis ja on hotelli Kolm Õde tegevjuht.