Tema võluvalt pahur doktor Gregory House hittseriaalis «House» võidab südameid terves maailmas ning on teinud temast Ameerika kõige kõrgema honorariga telenäitleja. Nüüd selgub, et temas on peidus ka muusik – Oxfordist pärit Hugh Laurie’lt (51) ilmus tänavu bluesialbum «Let Them Talk».

Miks just blues?

Kõik küsivad, miks ma seda teen. Miks mitte? Klaveri mängimine ja muusika tegemine on lõputult lõõgastav. Kui see kedagi liigutab, on see mulle suur au.

Kuidas sa bluesi avastasid?

Oma vanema venna kaudu. Mäletan, et istusin autos tema kõrval, olin siis 11 või 12aastane. Kui mu mälu mind ei peta, oli esimene laul, mida ma teadlikult kuulasin, Willie Dixoni «Boogie Baby».

Kas sa poleks pidanud hoopis punki kuulama?

Punk ei haaranud mind. Ma lihtsalt ei olnud sedasorti muusika fänn, mida mu koolikaaslased kuulasid. Ma ei ole uhke, et mul polnud coolimat ja kaasaegsemat maitset, aga nii olen ma kord juba loodud. Blues on kirjutatud minu muusikalisse DNAsse.

{poolik}

Noor mees, kel on vana hing?

Täpselt, ja sel põhjusel olin ma ka üksildane hing. Mul ei olnud omavanuseid sõpru, mul puudus see mõttekaaslaste hõim. Ma olin kummaline, üksildane laps... Aitäh, et te selle teema tõstatasite, nüüd ma saan jälle 20 000 naelsterlingit psühhoterapeudile viia.

Kas «House» pärast seitset aastat igavaks ei hakka muutuma?

Ma ei kujuta ette, kas see üldse kunagi igavaks muutub. «House’i» ja minu albumi erinevus seisneb selles, et kui «House» poleks toiminud, oleks see lihtsalt ära kadunud ja keegi poleks seda märganud. Kui mu albumil hästi ei lähe, teavad seda kõik. Aga see on mu eluaegne unistus ja ma peaksin siin rääkima rõõmust, mida see mulle toob, mitte puudujääkidest.

Räägitakse, et sulle makstakse «House’is» 300 000 dollarit osa eest. Kas miljonäriks saamine on sind muutnud?

Oh jumal, ma loodan, et mitte. Tegelikult ma ei usu seda. Ma ei tunne end kuidagi teistmoodi ja ma ei raiska raha. Ma suudan üüri maksta ja oma lapsi harida.

Sinu tegelaskuju doktor Gregory House on diagnostikaspetsialist. Kas sul endal on ka nüüd kergem öelda, mis inimestel viga on?

Võibolla suudan ma seda nüüd paremini kui keskmine inimene, kuid ma tõesti ei taha, et inimesed tuleksid oma terviseprobleemidega minu juurde.

Kas oled oma tervise suhtes teadlikumaks muutunud?

Ei, õnneks ei ole see sari mind hüpohondrikuks muutnud. Mis minu tervisesse puutub, siis 51 aasta jooksul on mul vaevalt mingeid probleeme olnud. Ma ei ole pidanud ülearu palju oma keha peale mõtlema. Ma loodan, et see jääb nii veel paljudeks aastateks.

Oled abikaasa Jo Greeniga 22 aastat abielus olnud. Teil on kolm last. Kuidas teie kaugsuhe toimib?

Kuigi möödunud on juba seitse aastat, on see mulle ikka veel raske. Mu perekond on ju Londonis. Alguses oli mul Los Angeleses ainult korter. Aga nüüd on kindel, et «House» ei lõpe niipea. Ma elan majas. Kaugsuhe pole sugugi kerge, aga me püüame kohtuda nii tihti kui võimalik.

Kas sa täidad Hollywoodis mingeid Briti rituaale, et end seal kodusemalt tunda?

Briti rituaale? Ma ei kujuta ette, mida see tähendada võiks. Ma joon vahetevahel teed ja mind huvitab kriket. Nädalavahetustel meeldib mulle vaadata Inglise jalgpalli ja mul on nii siin kui ka Londonis Triumph Bonneville’i mootorratas. Ma pean Los Angelest oma töökohaks. Ma ei tunne end siin koduselt ja mugavalt. Aga ma annan oma parima, tundes end läbi ja lõhki inglasena.

Kuidas sa kodus lõõgastud?

Mind lõõgastab ja värskendab klaveri mängimine. Ma ei käi eriti väljas. Ma pean vara tõusma ja seetõttu vara magama minema. Mu elu Los Angeleses ei ole eriti huvitav. Ma ei ole eriline pidutseja, olen pigem tööloom.

Ei mingeid hulle liialdusi?

Ei, mitte mingeid. Ma ei usu, et neid liialdusi üldse kusagil on. Vähemalt siin Hollywoodis neid ei kohta.

Mida arvad oma kolleegist Charlie Sheenist?

Oh, Charlie Sheen... Ma ei tunne teda eriti. Üldiselt arvan ma, et paljud asjad on välja mõeldud või neid liialdatakse tugevalt. Avalikkusel on pidev sensatsiooninälg.

Doktor House on nii tujukas ja pahur. Miks inimesed teda armastavad?

Ma ei oska sellele ratsionaalselt vastata, kuid mind ei üllata, et nad teda armastavad. Ta meeldib mulle ka. See tüüp on täitsa super!