"Auto sõitis kahtlemata kiiremini kui 73 km (45 miili) tunnis - pigem kaks korda nii kiiresti," kommenteeris kohalik šerif.

Auto tegelik kiirus ja võimalikud tehnilised probleemid selguvad alles mitmeid päevi võtva uurimise tulemusena, muuhulgas on uurimise all auto must kast. Ka ei ole kohtuarst hambakaardi alusel seni veel ametlikult kinnitanud Walkeri ja Rodeni tundmatuseni moondunud surnukehasid - seepärast pole ka lõplikult avalikustatud, kumb meestest istus roolis ehk õnnetuse eest vastutas.

Tunnistajate sõnul juhtis autot Rodas, kes semu Walkeri keset ühet heategevusüritust korraks autoga lõbusõidule. Vraki põhjal leiavad autode asjatundjad, et masinal pidi kindlasti midagi tehniliselt viga olema, et õnnetus juhtuda sai.

Los Angelese politsei teatel võis USA näitleja Paul Walkeri ja endise võidusõitja Roger Rodase surmaga lõppenud avarii põhjuseks olla tänaval toimunud võidukihutamine.

Rodase juhitud Porsche Carrera GT kihutas 30. novembril Californias vastu posti ja süttis põlema. Mõlemad mehed hukkusid koheselt.