Terava keelega telestaar RUBY WAX on pereema kohustused veeretanud mehe kaela, eelistades ka koduses pereringis jääda ekstsentriliseks diivaks.

Ruby Waxi (48) kodu, neljakorruseline maja Londoni Notting Hillis mahutab õige mitu asukat. Siin elavad tema lapsed Max (12), Madeleine (10) ja Marina (7), kaks lapsehoidjat (endine ja praegune), majahoidja, assistent ning abikaasa Ed Bye.
Ameeriklanna Ruby ja inglane Ed tutvusid 1985. aastal, kui Ed lavastas Ruby show’d Girls On Top. Ruby üritas teda vallandada.
«Ed oli pikk vibalik liiga peenikeste jalgadega mees. Minu arust oli ta natuke liiga noor ja kogenematu meie ülimalt komplitseeritud show jaoks. Aga ma eksisin — me tegime ikka tõelist s…a ja meil vedas, et saime endale lavastaja,» räägib Ruby.

  Edi arvates oli Ruby «raske, temperamentne, andekas noor daam, kel oli potentsiaali». Paar sai neist aga alles pärast show’ lõppu. «Mu ümber polnud rohkem mehi ja Ed hakkas üha parem välja nägema,» seletab Ruby.

Psühhiaater soovitas meest
Ed osutus hoopis teist tüüpi meheks kui Ruby varasemad boyfriendid. «Mind tõmbasid õelad mehed, naistevihkajad. Ma ei tea, miks, võib-olla harjumusest. Ma polnud suhelnud tõeliselt kena mehega,» meenutab Ruby. Asja otsustas Ruby psühhiaater, kes soovitas tal leida korralik mees. «Selle informatsiooni eest maksin ma talle kõvasti,» naljatab Ruby. «Aga Ed oli tõesti hea isamaterjal — sedasorti mees, kellega abi-
ellutakse.»
Aasta hiljem registreerisid nad oma abielu. Rubyl oli seljataga kaks abielu. «Mõlemal korral abiellusin, et saada tööluba, nii et mingitest tõelistest suhetest siin rääkida ei saa,» ütleb ta.
Registreerimine oli peaaegu nagu farss. «Ruby naeris hüsteeriliselt,» meenutab Ed. «Naisel, kes meid paari pani, oli lõua otsas sünnimärk, millest karvad välja turritasid. No see on tavaline, et mind paneb paari täiesti groteskne inimene. Niipea kui ta suu lahti tegi, olime mõlemad naerust kõverad. Pidin Rubyt püsti hoidma, muidu oleks ta pikali kukkunud.»

Mees kui koduperenaine
Kodus on mõlemal oma vastutusvaldkond. Ed hoolitseb igapäevase majapidamise eest, Ruby organiseerib kõike, mida vähegi organiseerida annab. Ruby tunnistab, et majapidamistöödest ta vaimustuda ei suuda. Ta on Edi ühes intervjuus koguni ingliks nimetanud. «Küllap ma maksin talle,» torkab Ed. «Ma olin vist purjus,» leiab Ruby. Aga ta tunnistab, et Ed on tõepoolest hoolitsev ja ohvrimeelne mees.
«Just sellist «naist» ma olin endale tahtnud,» ütleb Ruby. «Ta teeb lastele süüa, kui mina vaatan telekat. Või paneb neid magama või saadab nad hommikul kooli. Mina sellega hakkama ei saa.»
«Mul käib see lihtsamalt ja sellepärast ma seda teen,» nõustub Ed. Nende suhe näibki põhinevat sellel, et Ruby on Edi liikumapanev jõud, Ed aga suudab naist suurepäraselt maha rahustada. «Ruby on kohutav ekstravert, mõnikord pean ma tõesti teda pidurdama. Aga mul on temaga põnev, meelelahutuslik elu ja ma naudin seda.»
Lastest on emasse läinud ainult noorim tütar Marina, kes kipub juba praegu kaamera ette. Maddy on vaikne ja tagasihoidlik, Max aga hakkab jõudma hirmuäratavasse teismeikka ja see ajab Rubyle ja Edile hirmujudinad seljale.

Emadus ja karjäär
Ruby tunnistab, et emarolliga kohanemine ei läinud tal teab kui kergelt. «Enne Maxi ei olnud ma lugenud ühtki beebiraamatut. Sünnitusosakonnas küsisin ma oma palati naistelt näiteks selliseid asju: «Aga mis ma siis teen, kui see asi tal tagumikust välja tuleb?» Lõpuks pandi mind eraldi tuppa. Punnisin vastu, aga mulle öeldi, et see oli teiste naiste palve. Küllap ma üritasin Maxi kellelegi tissi otsa torgata, aga ei läinud läbi,» räägib Ruby.
Kui sündis Marina, oli Ruby emarolliga ammuilma harjunud, aga siis vaevas teda sünnitusjärgne depressioon. Selle hädaga on Ruby isegi kuulsas Priory kliinikus ravil olnud. «Asi oli selles, et mul sündis kolm last järjest ja ma ise töötasin samal ajal,» arvab ta.
Ruby on oma laste üle uhke — «Kõik ütlevad, et nad on toredad!» —, kuid asjaolu, et ta nende pärast oma karjääri ei ohverdanud, talle südametunnistuspiinu ei valmista. «Niipea kui astun lennukisse, olen ma läinud ja nad unustanud,» ütleb ta. «Ja kui tagasi tulen, on mul tunne, et nad on peaaegu võõrad. Aga mul on maailma parim töö ja arvan, et annan neile vähemalt head eeskuju. Sellist ema oleksin endalegi tahtnud. Ma ei taha olla ema, kes passib päevad läbi kodus ja elab oma pingeid laste peal välja.»

Uus Oprah
Ruby on just lõpetanud töö seriaaliga Absolutely Fabulous (ta ilmutab end ühes seerias vuntsidega vanaldase naise Bethina) ning kavatseb järgmisena ette võtta ühenaiseshow Stressed, mis peaks lavale jõudma uuel aastal. Seejärel asub Ruby maailma vallutama komöödiaseriaali, mängusaate ja päevase jutusaatega.
«Tahan saada uueks Oprah’ks!» kuulutab Ruby. Pole kahtlust, et ta teeb oma plaani teoks.