Smith plaanib oma sünnipäev puhul teha helikopterist benji hüpet. Hulljulge temp leiab aset Arzona osariigis asuva Suure kanjoni kohal ning kuna tegemist on pühapaigaga, pidi ta selleks kohalikult indiaanihõimult luba küsima.

Suures kanjonis millegi filmimise või lavastamise jaoks peab täitma terve hunniku kriteeriumeid. 90ndatel sai rahvuspargilt korvi näiteks nüüdseks meie seast lahkunud kunstnik Ron Nicolino, kes kogus tuhaneid rinnahoidjaid, mida ta tahtis üle kanjoni riputada. Park ütles ei.

Aastatel 1999 ja 2011 üritasid kaskadöör Evel Knieveli poeg Robbi Knievel ja Šveitsi piloot Yves Rossy saada pargilt luba hüpata üle kanjoni. Pärast eitavat vastust läksid mõlemad mehed Hualapai hõimu jutule, kelle reservaat laiub 160 kilomeetrit mööda Suure kanjoni läänepoolset äärt. Hõim oli nõus ja mõlemad mehed sooritasid edukalt oma trikid. Hualapai lubas ka aastal 2010 illusionist Criss Angel raudu panna ja riputada kastiga üle kanjoni ääre.

Õhuartist Nik Wallenda soovis 2013. aastal kõndida köiel üle kanjoni, kuid hõimu esindajate meelest oli see liiga riskantne. “Kanjon on Hualapai rahva jaoks väga püha ja väga spirituaalne koht. Hoidku jumal selle eest, et kellegagi seal midagi juhtuma peaks,” sõnas hõimu esindaja Robert Bravo Jr.

Wallenda sai loa hoopis Navajo-indiaanlastelt kõndida mööda teraskaablit üle Little Colorado jõe kuristikust, mis jääb kanjoni rahvuspargist ida poole. Trikk sooritati kaablil, mis oli viis centimeetrit paks ja 450 meetrit pikk. Wallenda etteaste kestis umbes 22 minutit.

Samas kohas leiab täna aset ka Will Smithi hüpe. Staari hüppest tehakse tema YouTube’i kanalil ka otseülekanne.

Will Smith võtab hullumeelse tembu ette tänu YouTube’i kanalile nimega Yes Theory, kes esitasid aasta alguses näitlejale väljakutse. Smith postitas märtsis video, milles andis fännidele oma nõusoleku. Mees seletas, et peab vaid ootama, kuni tal filmivõtted läbi: “Ma ei taha oma lepingut rikkuda. Ma ei saa ühestki helikopterist välja hüpata, kui mul on film pooleli.”

Väljakutse esitasid Matt Dajer, Thomas Brag ja Ammar Kandil, kes kohtusid ülikoolis. Nad esitasid endale katsumuse teha 30 päeva jooksul ära 30 asja, mida nad alati on soovinud teha ja dokumenteerisid seda YouTube’is. Yes Theory usub, et elu võib olla rõõmu pakkuv ja autentne, kui sa oled vaid valmis ebamugavust otsima. Viimase kolme aasta jooksul on nad valmistanud videoklippe erinevatest seikadest, kus nad on pannud end ebamugavasse olukorda. Näiteks on nad viinud võhivõõrad inimesed langevarjuhüpet sooritama ja jooksnud ilma treenimata maratoni.

Kuna Will Smith on üks nende suurimatest eeskujudest, otsustasid nad aidata näitlejal ületada tema hirm kõguste ees ja esitada talle eriti hullumeelne väljakutse — teha helikopterist benji hüpe. “Olime äärmiselt üllatunud. Kui me video kuus kuud tagasi üles laadisime, ei osanud me vastust oodata. Ta vastas vaid nädalaga JAH. See oli uskumatu. Me läksime seda kuuldes pöördesse,” rääkis Yes Theory väljaandele Global News.