Toomas Hendrik Ilves on küll kõigest Eesti Vabariigi president, ent osalt ameeriklane ometigi - nii meenutamegi täna kildusid, mida meie oma riigipea on visanud. Tuleb tunnistada, et neid juhuseid pole avalikult olnud just palju, kuid on 5 niisugust, mille puhul Ilvese huumorimeel end harval kombel siiski ilmutanud on.

1. Roki- ja sünoptikamaiguline sõnamäng Twitteris

Läinud jaaniõhtul lipsas Ilvese muidu väga asise Twitteri-lehe veergudele ilmatingimustest inspireeritud salmike. Pööripäeva ligi ikka toimub kummalisi asju. Lugeda Chuck Berry lauluviisil.

2. Porgandihäälne mõnitus kollase meedia aadressil

Kollase meedia peale pahane Ilves otsustas otse telekaamerate ees oma tunded välja elada, tehes seda üpriski lapsikul, kuid paljudele nalja teinud moel. Täpsemalt oli toona äsja seljataga suur meediamull presidendi endise abikaasa Evelin Ilvese riietuse ümber, mis jäi avalikkuse "moepolitseinikele" jalgu.

"Mina kui etiketiekspert ütlen...," parodeeris president peenikese häälega proua Ilvese riiete hindajaid. Ilves pööras oma väikese etendusega tähelepanu asjaolule, et tegu oli siiski moekunstnike loomingu näitamisega. Ta lisas peenikese häälega, et parem oleks olnud kiil või putukas pähe panna. Vaata videost!

3. Lõbus selfi koolilõpetajatega

Presidendiga kohtumine on megaliga koolilõpetajatele tähtis hetk. Selfisoovidega harjunud Ilves on alati lahkesti lubanud end koos õnnest säravate noorte ja tublidega piltidele jäädvustada. Ükskord aga läks meeleolu nii ülemeelikuks, et Ilveski ei suutnud vastu panna veidi naljagrimassi väänata.

4. Selfi lauluväljakuga

Mullu juulis kasutas laulupeo avakõnet pidanud Ilves juhust, et laulukaare all uhke selfi teha. Pisut ootamatu lüke ajas paljusid muhelema ja lõbustas pidulisi.

Toomas Hendrik Ilves teeb selfit

Tulemus oli niisugune ja lõpetas Facebooki-hitina:

Toomas Hendrik Ilves

5. Napsunaljad ja muhe lõõp Tallinn Music Weekil

Toomas Hendrik Ilves TMW konverentsil

End alati Tallinn Music Weeki avamistel kõnet pidades silmnähtavalt vabalt ja hästi tundev president Ilves alustas oma 2015. aasta sõnavõttu koheselt naljaga, viidates delegaatide juba mitu päeva kestnud festivalimelule: "Tere hommikust...või midagi. Nähes siin mõnesid teist kell 10 šampust joomas, võib vist öelda, et...küll varsti saate magama minna. Püüdke end vaid sellest siin läbi vedada,"

Sooja aplausi ja naerupahvakatega vastu võetud killule meenutas Ilves otsa oma aegu õpetajana aastal 1979, kui ta õpilaste motiveerimiseks otsustas neile rokiajalugu tutvustada, sest just samal hommikul oli temaga ühendust võtnud üks tema kunagine õpilane, et Ilvest tänada - see kursus olevat muutnud ta elu. "Ta küll ei öelnud, kas paremuse või halvemuse poole," naljatas Ilves.