47-aastane näitleja avaldas esmaspäeval, et ka temal on koroonaviirus ning otsustas end siis teiste tervise huvides isoleerida.

Fännidega tehtud küsimuste ja vastuste voorus rääkis näitleja julgelt, mis tunne on COVID-19-ga elada ning andis diagnoosi kohta rohkem detaile.

Temalt küsiti, miks ta end testida lasi, kuigi tal ei olnud sümptomeid. Elba vastas, et ta puutus kokku kellegagi, kellel viirus diagnoositi.

"Ma olin võtteplatsil, kui äkki tuli uudis, et inimesel, kes on samuti avaliku elu tegelane ja kellega ma kokku puutusin, on viirus diagnoositud."

"Minu tööandja käskis mul kähku end testida. Ma pidin end testima, sest tööiseloomu tõttu puutun ma paljude inimestega kokku. Meil vedas, et ma sain end kiiresti testida. Selle järel läksin ma karantiini ja olen seal senimaani olnud."

Idris Elbal diagnoositi koroonaviirus mõni aeg pärast seda, kui ta poseeris koos samuti selle viiruse saanud Kanada peaministri Justin Trudeau naisega Londonis. Nendega koos oli ühel pildil ka F1 maailmameister Lewis Hamilton.

Idris Elba andis fännidele oma oleku kohta ka lisainfot: "Mul on okei. Ma olen natuke väsinud, sest ma ei maganud öösel hästi. Minu kehatemperatuur on normaalne ja mul ei ole palavikku."

"Mul on astma, seega ma kuulun kõrgesse riskigruppi. Üldiselt tunnen end hästi, aga loomulikult ma olen mures. Ma olen mures, kuna mul on viirus ja astma ning kuidas see võib minu jaoks olukorra väga kiiresti keeruliseks teha. Ma olen väga mures, kuidas maailma sellega (viirusega) hakkama saab."

Näitleja rääkis ka absurdsetest vandenõuteooriatest, mida fännid talle saatnud on. "Palun lõpetage rumalate vandenõuteooriate saatmine nagu mustanahalised ei nakatu viirusesse. See on rumal ja väga ohtlik. Praegu ei ole selleks aeg. Inimesed vajavad fakte."