“Võtan teemat väga isiklikult Isabella ristiemana. Mõtlen, et hea küll, võib ju nuuskida Ieva minevikus, aga tuleks arvestada väikese kaheaastase lapsega, kellel pole mingit seost selle abieluga ega Eesti presidendiga. Tuleb austada tema isa, kes on surnud ja kes ei saa ennast kaitsta," sõnas Gunta "Radari" peatoimetajale Marii Karellile antud intervjuus.

Läti televisiooni kultuuriprogrammide hankejuht ning staažikas ajakirjanik meenutas ühtlasi oma 12 aasta tagust tutvumist toonase Ieva Kupcega, kui koos sai toetatud Valgevene demokraatlikku liikumist. “Olime noored ja naiivsed ja lootsime Lukašenkat kukutada. Kuigi ta on endiselt võimul, olid need väärtused midagi, mis mind ja Ievat lähendasid ja me siiani võitleme nende eest,” nentis ta.

“Ieval on väga hea huumorimeel, palju elurõõmu, teda huvitavad reisimine, raamatud, filmid. Ta suudab oma sõpru spontaansetesse seiklustesse meelitada!” kirjeldab Gunta ja lisab juurde värvikaid kirjeldusi sellest, kuidas aastate eest sai koos ette võetud Normandia reis ja palju muudki.

Gunta hakkas enda sõnul oma sõbranna suhet Eesti presidendiga kahtlustama möödunud suve keskel ja tunnistab, et oli üllatunud justnimelt seetõttu, et Ievat ja presidenti sidus kõigile teadaolev suur sõprus. “Me (lätlased toim.) armastame Toomas Hendrik Ilvest ja nüüd veelgi enam. Läbi Ieva saame eestlastega lähemaks kui iial varem. Isegi meie pulmatraditsioonid on samad!” rõõmustab ta.

Ühtlasi leiab Gunta, et eestlased ei peaks üle mõtlema sel teemal, kui palju Ieva Eesti elus osaleb. “Eks te muidugi tahate, et esileedi osaleks rohkem kohalikus elus ja meediainimesena mõistan, et sellele vaadatakse pahasti, et ta seda kuigi põhjalikult teha ei saa. Aga oletame, et ta sekkuks väga palju — küllap ei meeldiks see teile ju ka! On üsna mõistlik, et Ieva täidab ainult vajalikke ülesandeid ja jätkab samal ajal enda karjääriga. Me kõik teame, et pärast oktoobrit pole ta enam esileedi ja peab oma argiellu naasma. Ta on eluaeg vältinud avalikkuse huviorbiiti — kui ta oleks tahtnud, oleks ta olnud Lätis juba ammu avaliku elu tegelane. Aga talle on perekond ja töö tähtsam!”

Jaga
Kommentaarid