Riigikogu liikme kõrge palk on paras mütoloogia, tõdeb parlamentäär Igor Gräzin (56), kes sõidab enda sõnul ühe kõige lihtsama autoga Riigikogu liikmete seas. Teenekat poliitikut Gräzinit viib edasi 165 000 krooni maksnud Chevrolet Lacetti.

“See summa, mis laekub mulle igakuiselt arvele on 28 000-31 000 krooni. Siit on juba tulumaks maha läinud. Sinna lisandub 3000-4000 krooni kuluhüvitisetena. See on summa mida saan reaalselt hakata kulutama, et süüa, maksta oma korteri eest, maksta autoliisingut ja ka teha aeg-ajalt kohtumisi valijatega.”
“Läinud nädalal tegin ringi Rakvere, Otepää, Tartu, Tallinn. Valimiseelsetel perioodidel mahasõita suurem kogus raha on tavaline ja see lõikab palka sisse,” kurdab Gräzin.
Loomulikult ei ole ta sissetulek ka kõige väiksem. “Nõus. See on suhteliselt kõrge palk, kuid mitte nii suur, et hakata näiteks kuldmünte koguma. Minu sissetulek küll luksustarbimist ei võimalda, aga mul meeldib ilusaid asju vaadata,” tunnistab Gräzin, et ka poliitikutel võib olla nõrkusi.