Tuleb välja, et ka tippsportlased lubavad endale aeg-ajalt klaasikest või mitut ning Ksenija Baltal oli selle kohta üks eriti lõbus lugu rääkida. Nimelt, kui tavaliselt peetakse silmas, et šampuseklaasi tõstetakse vaid õigel ajal õiges kohas, siis üks kord läks risti vastupidi.

"Olime just asunud hooaja lõppu tähistama, kui väga hilja õhtul helistas mänedžer ja teatas, et homme on Grand Prix etapi finaal, kuhu oli äsja üks koht vabanenud. Sellele võistlusele üritavad sportlased terve hooaja vältel saada! Pidasin siis treeneriga veidi nõu, lükkasin šampuseklaasi eemale, pakkisin asjad ja lendasingi minema. See oli täiesti kreisi!" meenutas ta 8 aasta tagust piinarikast reisi, kus peoväsimusele lisaks polnud võimalust korralikult puhata ega süüagi.

Saatuse tahtel läks kõik aga üle ootuste hästi. "See oli üliedukas võistlus, ma sain 2.koha ja sellega avanes uks maailma spordiareenile," kirjeldas Balta. "Mõtlesin, et äkki peakski siis niimoodi lõdvalt hurraa pealt minema. Aga mu treener ütles kohe, et õnne ei tasu proovile panna, võistlustele minek siiski niimoodi ei toimi," sõnas ta.

Lisaks paljastas Balta, et kui meessportlased tögavad üksteist ja naljatlevad suurvõistlusel omavahel, siis naised ei suhtle absoluutselt. "Kui sa juba areenil oled, siis naised on nagu ehtsad gladiaatorid ja seda elektrit, mis õhus on, võiks lausa noaga lõigata!" nentis ta.