Armuelust on raske kirjutada

Taska tunnistab, et tal oli rõhuv kirjutada oma isiklikku elu ja isiklikke läbielamisi puudutavaid lõike.

"Kõige raskem oli kirjutada ja eriti veel pärast üle lugeda. Otsustasin, et mul pole midagi häbeneda. Kergem on kirjutada teistest, eriti lühijutte."

Raamat "Parem kui elu" käsitleb eraelu ja tööalaseid teemasid pooleks. "Pihtimused on alati keerulised. Eriti kui on juttu armuelust..." nendib Taska.

Kergem on näha kõrgelt

Pikk jutustus raamatus on autobiograafiline mõtterännak 90ndate alguse Hollywoodi, kui Taska töötas Fries filmifirmas ja alustas oma esimese Hollywoodi mängufilmi arendamist, mille tootis Largo-XXnda Sajandi Fox.

"Juttu tuleb filmimaailma telgitagustest. Selleks, et suur film jõuaks tootmisse, tuleb tegutseda reaalsuse ja unenägude piirimail noateral kõõludes. Selle jutu raami on põimitud ka mõtte-assotsiatsioonid ja "romaanid". Raamatu teises osas on lühijutud, mida olen aastate jooksul vabadel hetkedel kirjutanud. Peamiselt elusaatustest, mis on mind köitnud."

Taskal on olnud pikkadel lennureisidel üle ookeani ja rongisõitudel läbi Euroopa aega rännata oma meenutustes ja fantaasiates. Ta ütleb, et vahel on kergem näha inimesi ja asju kaugelt või kõrgelt.