Tuntud inimesed andsid viis aastat tagasi Kanal 2-le saladuskatte all avameelsed intervjuud ja on neid nüüd Roald Johannsoni juhitavas saates oma tänase eluga kõrvutamas – välja arvatud Evelin Ilves (47), kes lähinädalail eetrisse minevast saatest keeldus.

Johannson otsustas alternatiivina kutsuda presidendi institutsiooniga seotud küsimusi ja Evelin Ilvese rollist selles, sealhulgas omaaegset suudlusskandaali kommenteerima tuntud arvamusliidreid, kuid needki on järjest uksi kinni tõmmanud.

Näiteks keeldusid suhtekorraldaja Janek Mäggi (42) ja meediaekspert Raul Rebane (62). Ent alles see oli, kui Rebane analüüsis detailideni Edgar Savisaare hiljutist kõnet – mis nüüd siis juhtus?

Mäggi oli tegelikult esimeste seas, kes vahetult pärast Evelini suudlusskandaali lahvatamist leidis, et see on paratamatu, kui inimesele meeldib rohkem kui üks inimene, ning jäägu kõik, mis presidendi ja tema abikaasa vahel juhtus, ka nende vahele.

"Kui siiras olla, siis ma ütlesin „ei" sellepärast, et olen sel teemal juba oma arvamust avaldanud, ja leian, et ei ole mõtet ennast korrata," ütleb Mäggi nüüd. "Midagi uut mul lisada ei ole. Keeldusin, kuid pakkusin saatejuhile viis lugupeetud kandidaati asemele, kes võiks seda teemat kommenteerida, näiteks Raul Rebane ja Daniel Vaarik."

Kas mehe otsus oli mõjutatud sellestki, et tal on Eveliniga head suhted? "Jah, me tunneme Eveliniga teineteist aastaid ja oleme teinud ka koostööd – ligi üheksa aastat. Tõesti, me saame hästi läbi, kuid see ei olnud minu keeldumise põhjus. Mulle lihtsalt ei meeldi ennast korrata."

Staažikas telemees Raul Rebane hakkab küsimuse peale, miks ta ei soovinud saates rääkida, naerma: "Ma ütlen 99,9 protsenti saateettepanekutele ära. See on minu strateegia. Ma räägin ainult ülikindlatel teemadel, nendel, milles ma olen asjatundja. See teema ei kuulu kindlasti minu huvide alla ja ma ei mõista, kuidas minu nimi üldse seoses selle saatega üles kerkis."

Saate meeskonna taha asi siiski seisma ei jää! „Saade sünnib ja me teeme seda intelligentselt ja kindlasti mitte palagani võtmes," räägib Roald. Presidendi institutsioonist ja endisest esileedist selles arutlevad suhtekorraldaja Ivo Rull ja meelelahutusportaali Elu24 peatoimetaja Anu Saagim...

Evelin tuunib end aga samal ajal hoopis hoogsalt vormi – hiljuti läbis ta kuise intensiivtrenni, millega treeningrühma liikmed alustasid juba kell kuus hommikul!