End nüüd juba pigem hobimuusikuks nimetav Indrek Raadik sõnas, et koroonaviiruse epideemia on tema elu mõjutanud nagu ka teisi. Tema töökoht Silberauto esinduses võimaldab tal ka kodus töötada, aga büroos tuleb ka kohal käia.

"Kaks päeva oleme kodukontoris ja kaks päeva esinduses," sõnas Raadik.
Tööd saab küll tänu digivahenditele teha, aga Raadik tunnistas ka ise, et praegusel ajal on paljud inimesed võimalusest auto soetada ja kindlad jah tehingud on pigem minimaalsed.

Esinduses on oleks tehtud turvaliseks nii töötajatele kui klientidele. Neil on laua peal kätepuhastusvahendid ja töötajate laudade ümber on tõmmatud lindid, kust kliendid ei tohi kaugemale minna. Midagi sarnast võib märgata ka ühistranspordis, kus esiustest enam siseneda ei või ja bussijuhti eraldab sõitjatest turvalint.

Siinkohal võiks küsida, kas poleks turvalisem esindus kinni panna, nagu on juhtunud paljude söögikohtadega.

"Ma võin julgelt öelda, et ma tunnen end siin praegu turvaliselt," kinnitas Raadik.

Aga riigis väljakuulutatud eriolukorra tõttu ei pea kodus püsima vaid vanemad. Lapsed õpivad läbi e-kooli, kasutades neile saadaolevaid vahendeid. Kuid päev läbi koos olemine võib olla raske ning teistsugune.

"Lapsed ei saa sellest aru, miks nad ei tohi koos oma sõpradega mängida," tunnistas Raadik.

Sellele vaatamata leidub lastele tegevust. "Mul on endal vedanud, et me elame väikeses külas, kus on oma maja ja mitte linnakorteris. Me saame lapsed õue mängima saata või lähevad batuudile hüppama," ütles ta.

Perel on alates sellest nädalast tööde graafik, mida nad jälgivad. Selle alusel on kõigil päeva jooksul suuremad ja väiksemad ülesanded. Kasvõi see, kelle kord on nõud nõudepesumasinasse panna ja need siis sealt ära võtta.

Küla, kus Raadikud elavad, on selline koht, kus naabritega käiakse tihedalt läbi. Nüüd on seda muidugi vähemaks jäänud. Kuid see ei tähenda, et inimesed omavahel ei suhtle. Selleks kasutatakse digivahendeid. Alles mõned päevad tagasi toimus suurem videokõne nelja erineva pere vahel.

Indrek Raadik paneb inimestele südame, et nad jälgiksid riiklike nõudeid ja hoiaksid teistega distantsi.

"Kui Mati ikka saunapidu ei korralda, siis temalt viirus edasi ei levi," tõi Raadik värvika näite.

See periood tuleb kodus vastu pidada, isegi siis, kui me ei kujuta täpselt ette, mis edasi saab.