Eesti Energial on käes luba, mis laseb firmal minna Suur-Pakri saarele tuumajaama ehitamiseks eeluuringuid tegema, kirjutab Kroonika.

Varem plaaniti jaam rajada sisuliselt endise Euroopa Parlamendi liikme Andres Tarandi ja värske europarlamendi liikme Indrek Tarandi suvekodu hoovi Keibusse, nüüd sihitakse kohta kümmekond kilomeetrit Keibu külast idas.

«Tuumajaama rajamine Eestisse on suur tuuletallamise projekt,» leiab Indrek. «Mitte ainult seetõttu, et nii pärsitakse tuuleenergia kasutuselevõttu, vaid seetõttu, et meile käib see projekt ülejõu. Ning olulisem - meil pole seda vaja!»

Tarandi teada sihib Eesti Energia Keibu-Allikleppa põhjusel, et seal on asustustihedus kõige hõredam. Indrek möönab, et hõre küll, aga «liigirikas»:

«Mälu järgi tundub, et vähemalt kolm endist ja praegust Euroopa Parlamendi saadikut, paar Eesti suurimat ehitusettevõtjat, Riigikohtu esimees ja kümmekond tippadvokaati on siis koos toredate ja vahvate kohalike inimestega Keibu-Alliklepa külades võimalikule kiiritamisele määratud. Must huumor küll!»

Refereeritud täisteksti loe Kroonikast.