Prints valis emale kinkimiseks välja Siemens C35i mudeli, teatas The Sun. 75-aastane kuninganna ei kasuta telefoni kunagi avalikus kohas, küll aga kasutab ta seda Buckinghami palees, Sandringhamis ja Balmoralis pereliikmetega lobisemiseks. Ta kasutab telefoni ka hobuste võiduajamistel panuste tegemiseks.

“Neid aparaate on võimalik kasutada igal pool. Kui kuninganna kõnnib kuninglikes valdustes tavatelefoniliinidest kaugel, võib ta ikka perega ühenduses olla,” kommenteeris üks õukondlane, kelle sõnul kulus kuningannal telefoniga harjumiseks veidi aega, aga nüüd on see otsekui osa temast.

“Kui kuninganna jalutab mõnes kuninglikus maavalduses, kus miilide kaugusel pole ühtki telefoniautomaati, saab ta ikkagi sidet pidada. Mobiil oli talle alguses väga harjumatu, aga nüüd on muutunud teiseks loomuseks,” rääkis õukondlane ajalehele.

Arvatavalt ei ole kuningannal oma spetsiaalset helinat, aga prints Andrew programmeeris kuninganna laste numbrid sisse, et ema saaks kiirvalimisega neist igaühe kätte. Väidetavalt on kuninganna number salastatud ja eriliselt turvatud, mis välistab juhuslike kõnede saamise ja tema numbri välja peilimise.

Mullu keelas kuninganna oma teenijail töö ajal mobiile kaasas kanda, sest nende pidev helisemine ärritas teda.