Tuntud purjetaja, ettevõtja ja poliitiku Toomas Tõniste (48) eksmissist abikaasa, ärinaine Ingrid Tõniste (45) jõuab oma lasterõivaäri ja kolme lapse kõrvalt keskenduda endalegi. Ingrid otsustas alluda oma kauaaegsele kirele ning asus õppima itaalia keelt ja kultuuri spagetipealinnas kohapeal!
„Jah, asusin õppima Firenzes Istituto il David'is," kinnitab proua Tõniste. „Itaalia keel ja kõik muu Itaaliaga seonduv on olnud minu tõeline kirg juba paarkümmend aastat. Mõni aeg tagasi alustasin itaalia keele õpinguid Eestis eraõpetaja käe all ning nüüd tundsin, et olen valmis jätkama Firenzes – itaalia keele sünnikohas."
Et töötava pereemana ta kuigi pikalt Eestist eemal olla ei suuda, tudeerib ta kaugõppe vormis – suhtleb õpetajaga arvuti vahendusel ning suur töö tuleb iseseisvalt ära teha. Seda ikka selleks, et siis Firenzes koolis tagasi olles juba järgmisel tasemel jätkata.
„Lisaks sellele, et itaalia keele õppimine on olnud minu pikaaegne unistus, lihtsustab selle oskus nüüd oluliselt ka minu igapäevast suhtlust oma Itaalia äripartneritega," ütleb tegus ja nägus Ingrid.
Vaatamata oma tegemistele, nende seas töistele ettevõtmistele, Tõnisted laste ohjamises ja kodustes toimetustes kolmandate abi ei vaja. „Jagame oma töid ja lastelogistikat Toomasega, aga oleme äärmiselt tänulikud minu emale, kes vajadusel, eriti kui keegi lastest haigeks jääb, meile alati appi tuleb. Nii ka minu õppenädalate või Toomase võistlusreiside ajal. Suvel on selles suhtes lihtsam, et siis saab pere minuga Itaaliasse kaasa tulla ning mina saan endale pisut pikema õppeperioodi lubada."

Telli Kroonika digiajakiri SIIT või paberväljaanne SIIT!

Jaga
Kommentaarid