«Magamatust leevendan šokolaadi ja piparkookidega. Ja neid kulub ohtralt!» ütleb eksmiss KRISTIINA HEINMETS-AIGRO. Kristiina ja ta ärimehest abikaasa Aivar Aigro said hiljuti teise poja.

 
Kristiina (30) mässib 2. novembril ilmale tulnud Charlton Leonhardi lumivalgesse tekki. Kui poisu ükskord emme turvalisest sülest välja kasvab, siis kaitseb teda vaarisa Leonhardi nimi.
«Vana uskumuse järgi hoiavad esivanemate järgi pandud nimed kandjat halva eest,» selgitab Kristiina. Ka vanem poeg Airon Kindlus, kes saab 6. jaanuaril kolmeseks, kannab vanavanaisa kindlat nime.
Kristiina toidab pesamuna lutipudelist, sest tal napib rinnapiima. Aironile määras tohter samuti pudelitoitu. Nüüd on aga aeg nii kaugel, et Airon nõuab valjuhäälselt tummisemat keelekastet  -  kohvi! Poiss unustab selle siiski kohe, kui emme ulatab talle külmikust Jänksi jogurtijoogi.
Kristiina ja Aivar (36) ostsid Pirital asuva maja, mida varem rentis meediamagnaat Hans H. Luik, poolteist aastat tagasi. Energiast pakatav Airon tormleb õnnelikuna ringi valgusküllases elutoas, mille katuseni ulatuvatest akendest tulvab päikesesooja. Alumisel korrusel asuvad ka maja kõige soojemad ruumid - saun ja basseinituba, kus pere veedab ühiselt palju aega.
«Rasedusjärgselt on basseinis tiire tehes väga hea vormi taastada,» lausub Kristiina.
Charltonil, nagu ka Aironil oli sündimisega tuli takus.
«Esimene sünnitus kulges üle ootuste kiiresti. Kartsin seekord, et ei jõua õigeaegselt haiglasse - üldjuhul on iga järgmise lapse sünd kiirem,» räägib Kristiina. «Ämmaemand Annely Kärema professionaalne kiire tegutsemine otsustaval hetkel oli seekord väga vajalik, seetõttu sujus kõik nii minu kui beebi jaoks loomulikult ja hästi. Juba 12 tunni pärast tulime Charltoniga koju, kus Airon väikevenda kingitusega kannatamatult ootas.»
Kas Aivar viibis sünnituse juures?
Iga uue väikese inimese sünd on ime ja seda on võimalik kogeda vaid loetud arv kordi elus. Aivar viibis mõlema poja sünni juures, ta oli mulle suureks abiks. Meie pere jaoks on need väga tähtsad sündmused, mida koos kogeda. See, et lapse isa viibib sünnitusel, on mu jaoks loomulik, aga eks iga pere arusaamad on erinevad.
#end#
Kas jätsite teadlikult lastele väikese vanusevahe?
Ma loodan väga, et Aironist ja Charltonist kasvavad suurimad sõbrad. Nende vanusevahe peaks olema piisav, et koos mängida, veidi võimuvõitlust harrastada ja koos rumalusi teha. Airon saab varsti aru, et rumalused on hea väikese venna kaela ajada ja Charlton mõistab väikesevenna staatust teistmoodi enda jaoks kasutada. Eks mina pean emana suutma nende tempudel vahet teha. 

Kuidas sa seekord beebi tulekuks valmistusid? 
Emaamet ei saa kunagi käpas olla, sest iga laps on erineva iseloomuga ja lapse kasvatamise oskus areneb koos temaga. Kindlasti on teise lapsega seetõttu lihtsam, et tead ette, mis tähendab magamatus, kuidas aega kasulikult planeerida. Kui laps on rahutu, ei lähe kohe paanikasse... Charlton ja Airon on väga erinevad. Kui Airon oli iseteadlik ja tahtis omaette maailma avastada, siis Charlton eelistab kõike teha emme süles.
Kas soetasite beebi tarvis kõik uued asjad või läks kasutusse ka Airon Kindluse kraami?
Aironile asju ostes arvestasin, et neid saaks kasutada ka järgmine väike pereliige. Seega on venna asjad taaskasutuses, kuid mõned vajalikud esemed olen Charltonile ka uued ostnud. Vähemalt ei pea ma enam katsetama, millise kaelusega pluusi on parem selga panna, milline müts püsib peas ja milliste pükstega on lapsel hea roomata.
Kuidas Airon Kindlus vennaametis kohaneb?
Aironile sai juba varakult seletama hakatud, et varsti on tal väike venna. Eks ta siis ootas endasugust poissi, kellega oma tuppa mängima minna. Kui me Charltoniga koju jõudsime, siis oli Airon veidi pettunud, et temaga ei saagi kohe piljardit taguda. Ta oli kuulid juba välja ladunud. Aironile venna meeldib, ta teeb talle musi ja kalli, kuid eks neid armukadedushetki ole ka ette tulnud.

Millistesse huviringidesse oled Aironi pannud?
Airon on sügisest lasteaias, kuid nagu iga vanem teab, möödub esimene aasta suuremalt jaolt köha-nohuga kodus. Airon käib lasteaiakaaslastega džuudotrennis, see on distsipliini harjutamise mõttes väga kasulik. Charltoni plaanid järgmiseks aastaks on söömine-magamine-mängimine.

Su onu, Igor Mang ennustas sulle kunagi suurt edu missivõistlustel. Pihtas! Kas lased ka oma lastele tähekaardid koostada või on onu seda juba teinud?
Aironile on onu selle juba koostanud. Loodan, et ka Charltoni tähekaart saab varsti valmis. Onu on alati öelnud, et tähekaart on väga privaatne asi. Kui poisid on suured, siis nad ise otsustavad, kas räägivad laiemale ringile, mis seal seisab, või mitte.

Milline on teie argipäev?
Laste kasvatamine on hetkel mu ööpäevaringne töö. Mul käib päeval abiks hoidja, et ma saaksin privaatset aega mõlema lapse ja enda jaoks. Üritan võimalikult palju nautida aega koos lastega, sest nad on vaid korra väikesed. Beebiaeg kestab nii lühikese perioodi, et ma hea meelega ärkan öösel üles ja tegelen Charltoniga. Magamatust leevendan šokolaadi ja piparkookidega. Ja neid kulub ohtralt. Pere on meie jaoks väga oluline, seega veedame meelsasti aega õhtuti neljakesi koos.
 
Millised peretraditsioonid teil on tekkinud?
Aironi lemmiksöök on pannkoogid, mida küpsetame pea ülepäeviti kahekesi koos. Pühapäevane traditsioon on ilus hommikueine kogu perega. Meil on aastate jooksul palju tähtpäevi tekkinud, mida tähistame koos abikaasaga veini nautides või külastame kindlaid restorane teatud kuupäevadel.

Milliste kriteeriumide järgi olete valinud endale lapsehoidja?
Mul õnnestus leida hoidja oma perekonnatuttavate seast. Lea on hoidnud ka mind, kui ma olin pisike ja ma jätan hea meelega lapsed tema hoolde. Ma tean, et nad on tema jaoks kallid ja ta hoolitseb nende eest hästi. Loomulikult on alguses pisikest isegi paariks minutiks raske üksi jätta. Mäletan hästi, kui ma esimest korda poes käisin ja Airon, Charlton olid minust esimese tunni eemal. Südames oli hell tunne. Aga ma olen lastele parem ema, kui mul on võimalik endale privaatset aega lubada. Lapsega veedetud kvaliteetaeg on palju olulisem kui kvantiteet. Puhanuna suudan ma nendega rohkem tegeleda ja olla rahulikum.

Mis on sinu elus tänu lastele muutunud?
Elu on täiuslik.

Milline eeskuju proovid poegadele olla?
Ma püüan olla nende sõber, et nad saaksid alati oma muresid minuga jagada ja neil oleks turvaline koht, kuhu tulla. Ma loodan, et eeskujuks on neile issi. Ma oleksin väga õnnelik, kui nad oleksid issi moodi.

Oled pigem range või ninnu-nännutaja ema?
Ma püüan olla mitte kumbki. Pigem üritan neid õigete asjade poole suunata ja kõik koheselt selgeks rääkida. Airon on väga konkreetse ja kange iseloomuga, samas väga südamlik ja hella hingega. Charltoni iseloomujooni õpin ma alles tundma, kuid ta on õrnem kui venna.

Kes on lapsekasvatamisel su nõuandjad?
Laps ise on kõige suurem nõuandja. 

Milline isa on Aivar?
Aivar armastab väga oma poegi ja veedab meelsasti nendega koos aega. Issi ja Aironi lemmiktegevus on kodune spaa-õhtu basseini-saunaga.

Mis on sinu ja Aivari õnneliku suhte saladus?
Usaldus.

Kuidas sa end laed, kui sul võhm otsa saab?
Aironit kasvatasime abikaasaga pea esimesed poolteist aastat kahekesi. Meil oli vahepeal abilisi, kuid vaid väga vajalikel hetkedel. Mõistsime, et situatsiooni - võhm saab otsa - tuleb juba eos vältida. Seetõttu üritame seekord juba kohe teineteise jaoks rohkem aega leida ja rohkem väljas käia. Ma loodan, et varsti saame hakata jälle teatris käima.

Kas sul terendab silme ees tööalaseid väljakutseid?
Kuni järgmise sügiseni on minu tööalane väljakutse vastata mitukümmend korda päevas küsimustele: «Miks nii? Aga mis siis saab? Mis see on?» Ja harrastada öiseid söögivalmistamisi ning nautida hommikul kell kuus kolme tassitäit espressot.
Kas unistad ka tütrest?
Meie pere jääb kindlasti mõneks ajaks neljaliikmeliseks. Kahe poja ema on uhke olla, kuid kunagi ei tea, mida elu tuua võib.