Esimesel istungil selgus, et näitleja ei kavatse oma süüd tunnistada ning on selle tarbeks isegi väga konkreetse selgituse varunud, vahendab Bublik. "Kuidas ma saan süüdi olla, kui ma ei mäleta midagi," tõi Jefremov kohtus välja.

Näitleja advokaat Elman Pašajev on selgitanud, et Jefremov ei palu võimudelt kergemat karistust või uut menetlust seoses süü mitte tunnistamisega.

Saatuslik avarii leidis aset 8. juunil, kui Jefremovi auto kurvis sirgelt vastassuunda sõitis ning kodanik Sergei Zakharoviga avarii põhjustas. Zakharov suri saadud vigastustesse haiglas. Uurimine paljastas, et näitleja oli enne rooli istumist tarvitanud nii alkoholi kui ka narkootikume. Praegu on näitleja kuni jaanuarini määratud koduaresti.

Mõned kuud enne vahistamist andis Jefremov intervjuu venekeelsele Delfile, kus rääkis ka hiljutisel Eesti-reisil saadud kogemusest ja jalutuskäigust vanalinnas mööda omaaegse hittsarja “Variant Oomega” võttepaiku. “Ma arvan, et ma olen ise üks koroonaviirus,” naljatas pummeldamise poolest tuntud näitleja märtsis antud intervjuus Alina Zahharovale.

Jefremov rääkis meeleldi ka oma alkoholiprobleemist ja märkis, et joomisega piiri pidada ta ei oska. Vastates küsimusele, mida ta Tallinnas sõi ja jõi, naljatas Jefremov, et see jääb saladuseks, kuna ta ei mäleta suurt midagi. “Ei, kõik oli normaalne, linn oli suurepärane ja inimesed samuti, skandaale ei olnud,” lisas kodumaal skandaalitsemise poolest tuntud näitleja.

Ajakirjanik meenutas ka juhtumit, kus purjus näitleja eemaldati enne starti Riiasse suundunud lennukilt. “Tegin valesti,” tunnistas Jefremov. “Jõin end täis. Sain 500 rubla [6,5 eurot] trahvi.”