Briti muusika tulevikulootus, laulja ja laulukirjutaja Jamie Woon ootab põnevusega Tallinnas esinemist.

Jamie Woon (28) kasvas üles muusika sees. Tema ema Mae McKenna on laulnud koos Michael Jacksoni, Kylie Minogue’, Björki ja teiste superstaaridega. Jamie oli kaheksane, kui teda Minogue´ile tutvustati – tal on siiani meeles lauljanna sädelev kleit.

Saksofoni ja akustilist kitarri õppinud Jamie kirjutas esimese loo 16aastaselt. Tema esimene album, sel kevadel ilmunud «Mirrorwriting», sai sooja vastuvõtu osaliseks. Briti raadio- ja telejaam BBC valis Wooni 2011. aasta enim oodatud ja soovitatud artistide nimistusse.

DJ Madis Nestor, kes kohtus Wooniga mõni aasta tagasi Barcelonas toimunud Red Bull Music Academy’l, nimetab teda geeniuseks. «Woon on kõige intiimsem live-artist, keda ma tean,» ütleb Madis. Sel teisipäeval esineb Woon Tallinnas Rock Cafes.

Oled sa Tallinna visiidi eel põnevil?

Jah, väga. Ma ei ole seal varem käinud. Tean, et Eesti on väike riik Helsingi ja Venemaa vahel ja et teil on kõva IT-teema seal. Olete ju Skype´i loojad. Mulle tehti esinemisettepanek ja ma olin rõõmuga nõus. Tean, et mu muusikal on sealkandis palju austajaid.

Sa olid suvel sunnitud jalavigastuse tõttu mitu kontserti ära jätma. Kuidas su tervis praegu on?

Oi, see oli õudus! Mul võeti alles hiljuti kips ära. Ma läksin ilma piisava eelsoojenduseta jalgpalli mängima, libastusin ja vigastasin jalga – olin paar kuud rivist väljas. Õnneks hakkab tervis tagasi tulema. Mul on nüüd see gangsteri lonkav kõnnak, see on päris popp tegelikult.

Kuidas su album on vastu võetud?

Suurepäraselt! Töötasin plaadi kallal väga pikalt, aga see aeg oli väärt kulutamist. Mu lood on hingele, mitte klubides mängimiseks. Tuleb tunnistada, et ma ei osanud arvata, et mu muusika võiks niivõrd laiadele massidele peale minna.

Kuulsusega oled juba harjunud?

Ma pole sellele kunagi mõelnud. Teenisin ka varem muusikaga leiba, kuid ei võtnud nii suurelt ette. Nüüd tuntakse mind ära ja see on teistmoodi tunne. Sellest hoolimata olen jäänud kahe jalaga maa peale.

Kui suur on olnud ema roll su kujunemisel?

Emal on mu käekäigus kindlasti oma osa mängida. Ta on mu inspiratsioon ja ta on mind ka mõneti mõjutanud.

Mis sind veel inspireerib?

Erinevad huvitavad helid, elu segmendid, mis mind piinama jäävad. Ümberringi on nii palju ilusat, see tuleb lihtsalt kinni püüda ja muusikasse panna.

 

Kas neidudel on sinuga lootust?

Vabandust, tüdrukud, kuid mul on juba armas tüdruksõber olemas.