Bayern, kes kolmapäeval mängib Meistrite liiga C-alagrupis Tel Avivi Maccabiga, teatas, et Hashemian ei osale seljavigastuse tõttu.

Iraani kodanikel on keelatud Iisraeli sõita ning Hashemiani võimalik reis põhjustas vastuolusid.

“Vastavalt Iraani islamivabariigi poliitikale on Iraani sportlastel üksikult või osana võistkonnast keelatud viibida Iisraelis,” tsiteeris Iraani uudisteagentuur ISNA riigi kehakultuuriorganisatsiooni ametnikku Mohammad Derakhshani.

“Nende kohalolek välismaise meeskonna koosseisus on uus küsimus ja seda tuleb arutada,” lisas ta.

Iraan ei ole tunnustanud Iisraeli riiki alates 1979. aasta islamirevolutsioonist. Teheran premeeris sel kuul judo maailmameistrit Arash Miresmaeili 125 000 dollariga, kuna too keeldus eelmisel kuul Ateena olümpiamängudel võistlema ühe Iisraeli sportlasega. Keeldumine võis maksta talle kuldmedali.

Bayerni peatreener Felix Magath ütles pühapäeval, et ta kavatseb Hashemiani Iisraeli kaasa võtta, kuna klubi teised ründajad, peruulane Claudio Pizarro ja paraguailane Roque Santa Cruz ei saa vigastuste tõttu osaleda.

Magath ütles, et ta langetas otsuse pärast jutuajamist Hashemianiga, kes oli nõus Iisraeli kaasa sõitma.

Bayern on teine Saksa jalgpallimeeskond, kes mängib Iisraelis pärast seda, kui Bremeni Werder oli silmitsi sama vastasega 1994. aastal Euroopa karikavõitjate karikasarjas.

Tel Avivi Maccabi ja Iisraeli jalgpalliliit kinnitasid Bayernile, et nende külaliste julgeoleku tagamiseks rakendatakse maksimaalseid turvameetmeid.

“Me usaldame täielikult Iisraeli võime,” ütles Bayerni president Franz Beckenbauer.

“Mängijad on piisavalt professionaalsed, et mitte lasta välistel asjaoludel end mõjutada,” lisas ta.

Kolmapäev on Iisraelis vana-aasta õhtu. Maccabi palus võimalust pidada mäng päev varem, kuid UEFA ei olnud sellega nõus.

“Ma ei saa sellest aru,” ütles Beckenbauer. “Meiegi ei tahaks jõuluõhtul jalgpalli mängida. UEFA peaks olema paindlikum.”