“Ilus noor naispolitseinik sai kinga, sest seksis töö juures? Mõni asi, tõepoolest,” imestab Irja.

“Nagu ta oleks toime pannud kohutava kuriteo. Esiteks ei ole töö juures seksimine enam ammu mingi tabu, Bill Clintoni “oraalskandaal” meenub kui lõbus vahepala kaugest minevikust, ning teiseks ei maksa arvata, et teised politseinikud ja muud õigusevalvurid ei seksi töö juures.”

Irja meenutab: “Kui veel prokuratuuris töötasin, siis kiskus meeleolu õhtustel koosviibimistel teinekord päris vallatuks. Arutati, millisel advokaadil on kõige ilusam pepu ning milline kohtunik võiks olla pede.”

Irja nendib, et kurikuulsa juveeliröövli Alex Lepajõega oleks nii mõnigi prokurör sekundipealt seksinud, kui selleks vaid võimalus avanenud oleks.

“Ja ega kohtunikudki teisest puust ole. Olen üsna kindel, et seksikas kohtunik Merle Parts õhutas täitsa tahtlikult oma fuck-me-kontsadega kohtualustes seksfantaasiaid, ning kes teab, mis saladusi meie konstaablipunktide, prokuratuuride ja kohtumajade seinad veel võivad peita!”

Pigem on Irja meeles täitsa põnev mõelda, et kui leidub selliseid lustakaid, risti mitte ette löövaid politseinikke, siis peab kindlasti leiduma ka sarnaseid prokuröre ja kohtunikke.

“Viimati kehastub väärikas maakohtu esinaine Helve Särgavagi öösiti lady dominaks ning hiilib latekskostüümi riietatuna kohtumajja, kus leiab pimeduse saabudes aset üks tore orgia?” küsib Irja.

Ta toob ka abielupaar Ennokite kohta näite, kus naine on kohtunik ning mees advokaat: “Huvitav, kui istung jääb ära, kas siis helistab kohtunik Anne advokaat Aivarile ning kutsub teda meela häälega oma kabinetti “lantšile”?”

“Ei imestaks üldse, kui see nii oleks, sest teada on, et jutust teoni on vaid üks samm.”

Irja toob kohe ka näite: “Mina võin ausalt üles tunnistada, et seksisin prokuratuuris töötades ühe mehega, kes oli süüdi mõistetud relvaärikas.”

Ta teab, et nii mõnelgi kohtunikul oli kuum liin omaenda sekretäriga. Ühel kõrgel riigiametnikul on jällegi kombeks purjuspäi naiskolleege tagumikust näpistada.

“Ei, siin ei ole teha muud kui et kõik prokurörid ja kohtunikud kähku Tõehetke. Siis saame teada, kas neil on üleüldse õigust meie, ülejäänute üle õigust mõista, hehee!”