Ärimees ja ühiskonnategelane CARDO REMMEL on õnnelik isa. Tema pisipoeg Patrick saab varsti kuuekuuseks, ja juba ootab poissi ees esimene suusareis Itaaliasse!

Märkan Cardo Remmelit (54), pisipoeg süles, uhkelt seismas suusatamise MK-etapil Otepääl. Siis jäi pikem jutt ajamata, uus võimalus tekkis üht golfivõistlust tutvustaval üritusel Tallinnas.


Pisi-Patrick käis Otepääl oma elu esimest suusavõistlust vaatamas. Kas poiss jäi rahule?
Arvan küll. Vähemalt meie jäime tema käitumisega rahule.

Kas poisi tervis pidas vastu?
Jah. Tundus, et miski teda ei seganud, isegi see suur kisa mitte, kui Andrus Veerpalu lõpetas. Patrick oli suur rahu ise ja jätkas rahulikult oma und.

Kust see mõte tuli, et peaks ühe lapse veel tegema?
Mõttetööd lastetegemise juures ei maksa üle tähtsustada. Kuid tore oleks, kui iga eesti pere teeks ühe lapse juurde. See oleks võrdlemisi piisav. Rohkem ei oleks vaja.
#end#

Kelleks peab ta saama?
Iga vanem tahab, et tema lapsest saaks eelkõige heade väärtushinnangutega inimene, kes oskab ennast seada siinse maailmakorra järgi. Muidugi oleks minulgi tore näha, et poisi väärtushinnangud on paigas. Ma tahaks ka, et mingi spordipisik teda nakataks.

Kas Patrickust saab suusataja või golfar?
Vara veel öelda. Ei taha ju poisile halba soovida, et suusata siin ilma lumeta.

Kes sa ise oled — rohkem purjetaja või golfar?
Ma olen rohkem rahvasportlane. Mul ei jätku püsivust, võib-olla ka andekust, et ainult ühe alaga tegelda. Olen paljusid spordialasid proovinud. Suhteliselt rohkem aega olen pühendanud purjetamisele, talvel proovin ka mäesuusatamist mitte ära unustada.

Kas sel hooajal on mägedes juba käidud?
Nüüd olen minemas perega Itaalia Alpidesse. Kuid räägime parem golfist.
Täna püüan rohkem teha, et saada inimesi golfi juurde. Võib-olla teeb golfi keeruliseks esimene samm, sest golfi juurde päris juhuslikult ei satuta. Tuleb võtta aeg, sõita väljakule. Palliplatsile satutakse lihtsamalt.

Kas abikaasa Kaja ka mängib? Käite vahel ka koos mängimas?
Jah.

Kas tal selleks ikka aega jätkub? Kes siis poisi eest hoolitseb?
Ta võttis emapuhkuse.

Sa ise tegutsed mitmel rindel. Istud Saku Õlletehase nõukogus, oled Eesti Golfiliidu president, väikestviisi kinnisvaraärimees... Kas õlletehase puhul on kõik lihtne?
Ütle mulle üks äri, kus on lihtne!

Kas õlleturu liider on kerge olla?
Kaugeltki mitte. Kui kuskil oleks lihtne, siis läheks ju inimesed kõik sinna. Ma olen tähele pannud, et lihtsam on tegelda ühe suure asjaga ja keerulisem mitme väikse asjaga. See nõuab palju täpsemat ajaplaneerimist.

Kuidas sa oma identiteeti tunnetad?
Minu identiteet on see, et ma ei küsi täna tööandjalt palka.

Järelikult ei saa sind ka kusagilt vallandada?
Ma ise saan ennast vallandada.

Nii ei pea sa vägisi enam kellelegi meeldima? Kas see on elus suur saavutus?
See on üks teine etapp elus. Ma ei ütleks, et see on kergem, kuid see on asjade teistmoodi nägemine. Kindlusetunne on palju väiksem ja saavutusvajadus on palju suurem. Ettevõtte juhtimisel on stabiilsus palju olulisem, aga projektide paljususe puhul on hetke olukorra ära kasutamine tihti määrava tähtsusega. Iga inimese ressurss on piiratud ja võib-olla tuleb täna päeva jooksul võtta vastu rohkem otsuseid kui näiteks õlletööstust juhtides.

Kas suured elumuutused on sulle kergelt tulnud? Lähed elust läbi nagu soe nuga võist, naeratus näol?
Tegelikult pole mul elus miski kergelt tulnud.