Aastal 1987 koos Jacksoniga Pepsi reklaamis kaasa teinud James Safechuck süüdistab 2009. aastal surnud muusikut tagantjärele enese seksuaalses ärakasutamises, vahendab TMZ. Enam kui 20 aastat pärast Jacksoniga lävimist süüdistusega lagedale tulnud Safechuck väidab, et muusik ahistas teda viis aastat järjest, mil ta oli 10-15 aastat vana, ning kokku enam kui sajal korral.

Nagu kinnitab ka Jacksoni advokaat, on Safechuck kõik vahepealsed aastad eitanud, et laulja temaga ebasündsalt oleks käitunud. Nüüd aga, pärast seda kui tantsija Wade Robson samasisulise kohtuasja algatas, "mäletavat ta asju teisiti".

TMZ sõnul levisid juba 80ndatel levisid kahtlasevõitu kuulujutud Jacksoni ja poisieas Safechucki suhete kohta, sest muusikut nähti pärast Pepsi reklaami tegemist sageli koos poisiga aega veetmas - sealhulgas näiteks Liza Minelli "Ooperifantoomi" vaatamas.

Nüüdseks 36-aastane Safechuck, keda on eelnevalt siiski peetud lihtsalt ekstsentrilise Jacksoni protežeeks, käis temaga kaasas ka mehe "Bad" albumi tuuril. Nüüd tunnistab toonane lapstäht, et Jackson hoidis teda sihilikult ka koolis käimast, et poiss oleks temaga 1988. aastal Pariisis tuuril kaasas ning tema perverssete ihade rahuldamiseks alati kättesaadav.

Safechucki süüdistus sisaldab mitmeid rautukstegevalt võikaid detaile nende väidetavast seksuaalsuhtest. Jackson olevat kasutanud temaga suheldes n-ö koodsõnu: "särav tuli / särav linn" tähistas erektsiooni ning "pardivõi" spermat, kirjutab TMZ. Mees väidab, et Jackson viis teda poisina oma salapaikadesse, kus jootis talle veini ja sundis lapspornot vaatama. Lisaks olevat popikuningas temaga salaja mängupulma mänginud.

Safechuck, kes enda sõnul oma seksuaalsuse Jacksoni tegevuse pärast sügavas segaduses oli, fännas salamisi Sheryl Crow'd. Kui Jackson sellest teada olevat saanud, näidanud ta poisile naisest ilma meigita pilte ja rääkinud, kui kole ta tegelikkuses on.

Kui Safechuck jõudis puberteediikka, olevat ka Jacksoni huvi tema vastu lahtunud.

Jacksoni advokaat Howard Weitzman on esitanud taotluse, et süüdistused tühistataks, sest varem on mees selgelt tunnistanud, et tema ja Jacksoni suhetes polnud midagi kohatut, ning kohtuasi on nüüd tekitatud kunstlikult, et Jacksoni perelt raha välja pressida. Samalaadse vastuse sai ka Wade Robson, kes 2005. aastal toimunud kohtuasjas tunnistas, et Jackson pole talle midagi teinud ning nüüd uuesti süüdistuse esitas, kuna ta mälu olevat olnud Jacksoni ajupesu ja manipulatsioonide pärast "represseeritud".