JESSICA BIEL ei taha olla seksikas, aga sellest pole tal pääsu. Niisiis püüab ta tõestada, et seksikus võib käia käsikäes huumori, arukuse ja andega.

Jessica Biel (25) pole tüüpiline Hollywoodi diiva. Ta unistab rollidest, mis võimaldaksid tal näidata end hoopis teistsugusena, kui ta välja paistab («Koletise roll poleks paha!»), ometi tuleb tal uues filmis «Kui Chuck abiellub Larryga» (I Now Pronounce You Chuck and Larry) mängida seda, kes ta on — seksikat piigat, kes võtab põlvist nõrgaks iga mehe. Järgnevas intervjuus räägib Jessica, kuidas ta poiss-sõbra Justin Timberlake’iga Euroopas turneel käis ja mis tunne on, kui paparatsod sind kõikjal jälitavad.

Käisid suvel Justiniga turneel. Kuidas oli?
See oli suurepärane. Ma armastan Euroopat! Ma pole seal eriti reisinud. Iga kord, kui sinna lähen, naudin seda täiega. Seal on kõik hoopis teistmoodi kui Ameerikas — nii palju ajalugu, head sööki ja suurepäraseid inimesi. Käisime Norras laevareisil ja seilasime fjordide vahel. See oli vapustav.

Kuidas mehed sinusse suhtuvad?
Ma ei pööra inimestele tähelepanu, kui sõpradega väljas olen. Enamasti on inimesed üllatunud, kui mind näevad.

Kas eelistad müstlisi või otsekoheseid mehi?
Mulle ei meeldi, kui mehel on midagi varajata. Otsekohesus on parim.

Kuidas sa naljakatesse meestesse suhtud?
Väga hästi. Huumor on võti — mees võib olla naljakas ja eneseirooniline. Ta ei tohiks ennast liiga tõsiselt võtta. See on nii atraktiivne.

Sinu uues filmis on stseen, milles Adam Sandler sind käperdab.
Tegelikult oli see tore! Ma tean, et see kõlab natuke imelikult ja mul oligi natuke ebamugav seista kõigi ees pesuväel, aga kui ma seda tegin, ei olnud selles midagi erilist. Ja Adam oli väga härrasmehelik.

Sa oled selles filmis seksikas, kuid sa oled ka naljakas. Kuidas see kombinatsioon sulle sobis?
Naljakas seksikus on lõbusam ja kindlasti ka kergem, sest sa võid olla naeruväärne. Sa võid olla tobe ja enda üle naerda. Pole vaja ennast kogu aeg nii tõsiselt võtta. Seksikas seksikus võib olla väga igav.

Kas see, et kõik su kaunist figuurist räägivad, lisab pingeid?
Et säiliks tasakaal, pean ma vahepeal vähem seksikas olema. Esiteks pole see loominguliselt eriti huvitav, ja teiseks töötab see minu vastu. Ilu ja seksikust ei seostata ju ande ja tarkusega. See on ebaõiglane stereotüüp, aga seda juhtub palju, ja sellepärast on vaja tasakaalu.

Kas sa pead dieeti?
Ma söön kogu aeg asju, mida ma sööma ei peaks. Endale tuleb puhkust anda. Ma sõin just küpsist!

Kas kuulsus on muutnud sinu šoppamisharjumusi?
On küll. Mu stiil on muutunud. Vanasti kandsin ainult T-särke ja teksaseid. Ma ei kandnud midagi naiselikku. Ma ei teagi, miks.

Sa tundud olevat sportlik tüdruk.
Seda küll. Olen alati sporti armastanud. Ma kasvasin üles Colorado mägedes. Mu ema ei olnud eriline moefänn, ta ei õpetanud mulle, kuidas riietuda. Meie elu seisnes looduse nautimises ja sporditegemises. See on mul loomuses.

Sa meeldid naistele sama palju kui meestele. Miks see nii on?
Jumal tänatud selle eest! Ma ei saaks ilma sõbrannadeta hakkama. Sellepärast ma armastangi Drew Barrymore’i ja Jennifer Anistoni. Olen neid filmides näinud ja arvan, et armastan neid. Ma tahaksin olla Jennifer Anistoni sõbranna.

Mis sulle nende juures meeldib?
Ma ei oska seda täpselt öelda. Ilmselt on asi selles, et nad ei võta ennast liiga tõsiselt.

Mis sulle kuulsuse juures ei meeldi?
See tundub kuidagi nii häiriv. Ma lähen hommikul koertega jalutama, ja keegi passib kaameraga põõsas. Keegi on seal fotoaparaadiga, kellelgi on filmikaamera kaasas, ja mina muretsen, ega mul nüüd aluspüksid kuskilt välja ei paista. Käega kontrollida ei julge. Nina nokkida ei tohi, pead edasi kõndima. See on nagu ahistamine — aga kuulsust ma ju ise tahtsin.

Mis aitab sul jalad maa peal hoida?
Arvan, et teen õigeid valikuid. Lähen koju Coloradosse ja olen mägedes oma pere juures peidus. Kuulsus muudab koduseks. Sa oled kodus, korraldad õhtusööke, ja tunned end turvaliselt. Võid inimestega suhelda, ilma et keegi sind ahistaks.