Islandi muusika uuemaid ning eredamaid tähti FM Belfast esineb homme, 5. oktoobril Tallinnas klubis Rock Cafe. Soojendusartistidena astuvad üles Kosmofon ja Galvanic Elephants.

Elektroonilise muusika grupi FM Belfast moodustasid 2005. aastal Árni Rúnar Hlöðversson (Plúseinn) ja Lóa Hlín Hjálmtýsdóttir. Kõik sai alguse sõpradele jõulukingituseks salvestatud laulust, mis hakkas visalt levima Reykjavíki ümbruses. Algsest stuudioprojektist sai mõne aja pärast toimiv live-bänd ning suurenenud koosseisuga tehti debüüt 2006. aastal Islandil Airwaves festivalil. Bändi koosseisu suurus varieerub kolmest kuni kaheksa inimeseni. FM Belfasti esikalbum "How To Make Friends" ilmus 2008. aastal nende oma plaadifirma World Champion Records alt. Kauamängiv sai kriitikutelt väga positiivse vastukaja ning müüginumbrid näitasid, et seda armastavad ka kuulajad. "How To Make Friends" avas bändile paljude Euroopa festivalide uksed. Tänavu 3. juunil nägi ilmavalgust FM Belfasti uus kauamängiv "Don’t Want to Sleep".

Soojendusesinejad on Kosmofon ja Galvanic Elephants. Kosmofon on 2008. aastal sündinud ja reisi alustanud kosmosesüstik, mida juhivad Martin Laksberg (bass, trummimasin) ja Rasmus Lill (süntesaator) ning millega hiljuti liitus ka teine süntesaatorivõlur – Andres Nõlvak (Antonina). Pooleldi "sündinohikute" naljana alustanud bänd on viimastel aastatel oluliselt tõsinenud ja muusikaliselt nii laiusesse kui kõrgusesse arenenud. Ansambli retroulmeline helipilt hõlmab elektroonilise muusika kõikvõimalikke äärealasid ega sea endale kindlaid raame.

Galvanic Elephants on neljaliikmeline bänd Tartust. Bändi muusikas on segatud kitarrid ja elektroonika, noore bändina ollakse siiski alles oma visiooni ja helipilti avastamas.

Piletid kontserdile hinnaga alates 22 € on müügil Piletilevi müügipunktides, Statoili teenindusjaamades üle Eesti kui ka uste avanedes Rock Cafe kassas. Kontserdipäeval maksab pilet 24 €. Rock Cafe uksed avatakse homme kell 20.00, soojendusesinejad alustavad kell 20.45.