Hollywoodi näitleja ja endine korvpallur käisid Toscana päikese all akusid laadimas ning Johnson jagas Twitters ka vahvat fotot, millel nad ostukottidest ümbritsetuna pingi peal mõnusalt jalga puhkavad: "Sam ja mina tšillisime eile Itaalia kuurortlinnas Forte dei Marmis. Fännid moodustasid järjekorra, et meiega pilti teha."

Pilt hakkas sotsiaalmeedias levima kui kulutuli ning itaallastel jõudis see ajada kopsu üle maksa. Nimelt pidasid kohalikud staare ekslikult immigrantideks ja paljudes tekitas raevu, et mehed otsustasid maksumaksjate kulul minna ekstravagantsele osturetkele.

Koomik Luca Bottura otsustas fotost teha lustaka meme ja viia selle abil läbi üks sotsiaalne eksperiment. "Boldrini Forte dei Marmi ressursid šoppavad Pradas meie 35 euro eest. Jaga seda pilti, kui oled nördinud," kirjutas pilti jaganud Bottura.

Bottura viitas sellega Itaalia parlamendi president Laura Boldrinile, kes on oma avatud rändepoliitika tõttu saanud rahvalt karmi kriitikat. Luca Bottura postitus läks kibekiirelt lendu, kuid paljud said tema kavatsustest valesti aru ja kahte meest hakati osturetke pärast hoopis häbistama. Maruvihased kriitikud viitasid sellele, et Itaalia kodanikele makstakse põgenike majutamise eest 35 eurot.


Mees sõnas hiljem Facebookis: "Seda meme on jagatud tuhandeid kordi ja 40 protsenti inimestest mõistis provokatsiooni, 30 protsenti olid vihased ning 20 protsenti arvasid, et tegemist on rassistliku memega ja, et ma ei suutnud tuvastada Samuel Jacksonit ja Earvin "Magic" Jonsonit, (Ma ei hakka seda kümmet protsenti paljastama)."

Itaalia modell Nina Moric oli üks neist, kes tegi pildi pärast lärmi, öeldes, et immigrandid "kasutavad nende 35 eurot valesti" ja "see on juba liig". Hiljem asus näitsik aga väitma, et ka tema postitus oli vaid "sotsiaalne eksperiment". Moric vaidles, et ta tõestas sellega, et inimesed kasutavad sotsiaalmeediat vaid oma eelarvamuste kinnitamiseks, hoolimata sellest, mis tegelikult tõele vastab.

"Kui arvad, et immigrandid tulevad siia 35 euro eest päevast, kinnitab seda postitus. Kui arvad, et Nina Moric on parempoolne äärmuslane, kinnitab seda ka tema postitus," lisas ta.