Ithaka Maria rääkis Publikule, et nende pere väga tihti väljas söömas ei käi ning see juhtub pigem spontaanselt. Samuti ei ole ta enam viimasel ajal kuigi tihti lastemenüüd jälginud ning palub ettekandjal pigem midagi sellist soovitada, mis lapsele võiks meeldida.

"Vega lemmikud on pastaroad ja kana, aga mina eelistan suppi. Need on iga restorani valikus alati olemas. Portsjonid on ka reeglina täiesti parajad, nii et koolijüts tuleb nendega kenasti toime, aga kui just rõhutatakse, et praad on kobedam, siis oleme palunud seda serveerida kahel taldrikul ja asi on lahendatud."

Maria, kes ennast väga nõudlikuks kliendiks ei pea, tunnistab siiski, et mõni pisiasi võib meeleolu ära rikkuda. "Näiteks kui on järjekord või kui peab mitu korda paluma lisatooli või kui supp tuuakse otse mikrolaineahjust ja magustoidul on külmkapi maitse. Ka suvisel ajal pakutud külmutatud juurikatest või konservist salat lülitab mu isu välja. Eksimused on inimlikud, aga hoolimatusena näiv suhtumine teist võimalust ei saa!"

Seda, et söögikohtades lastesse kuidagi põlastavalt suhtutakse, pole Ithaka Maria mitte kunagi tundnud, ometi on ta oma tütrega restoranides käinud päris pisikesest saati. 

"Oleme end alati igal pool hästi tundnud ja mingit pinget tütrega väljas pole olnud. Agathe Vega on 8, aga kui ta oli beebi, käis kõik samuti lahedalt. Puhtalt hügieeni mõttes ei lubanud ma teda ka mööda kohvikute või restoranide põrandaid müttama. Kui mängunurka polnud, köitsime tema tähelepanu oma laua juures. Vähemalt Vega puhul oli see lihtne. Mingi nänn on ju väikelastel alati niikuinii kaasas ja ka suvalisest servjetist võib voltida huvitava eluka."

"Mis puutub menüüsse, siis ma pole eeldanud, et seal beebipüreed pakutaks. Kahvliga saab väga edukalt porgandeid peenestada, aga ma ilmselt ei vaataks ka viltu, kui beebi ise peoga kartuli purustab," naerab Maria.

Hea lugeja, millised on sinu kogemused lastega väljas söömas käimisega? Kas oled saanud alati laitmatu teeninduse osaliseks või on mõnikord ka ebameeldivusi ette tulnud? Jäta oma arvamus kommentaariumisse!