Juba 14 aastat abielus olnud Ithaka Maria arvab, et õnneliku abielu saladus on teineteise täiendamine, toetamine ja mõistmine. "Ma arvan, et ülim õnn on siis, kui leiad üles oma teise poole. See on äratundmine, et rohkem otsida pole vaja. Tunne, et me oleme üks - tulgu, mis tuleb. Võib-olla on see arusaamine, et oma valik elus on tehtud ja selle eest tuleb vastutada."

Ühe eduka paarisuhte alustaladeks peab Ithaka õnnelikke ja tarku inimesi, kes omavahel absoluutselt kõigest vabalt rääkida saavad. "Egoismile ja emotsioonidele eelistaks armastust ja hästi läbisaamist. Elementaarne on see, et tullakse teineteisele vastu, nii palju kui võimalik," arutleb ta Buduaaris.

Kuidas aga suhtub Ithaka-Maria petmisesse ning selle andestamisse? "Petta, see tähendab astuda ühiste väärtuste ja kokkulepete kallale! See on õnnetus mõlemale poolele mitmest aspektist. Küsimus ei ole andestamises, vaid selles, mida iseendas ja suhtes ära lõhutakse. Mingeid asju lihtsalt ei paranda kunagi ja siinkohal ei tööta, et kõik, mis ei tapa, teeb tugevaks.  Lihtsam on mitte petta, kohe kindlasti! See ei tohiks väga raske olla, kui hinnatakse adekvaatselt nii enda kui ka partneri vajadusi ja individuaalsust," on lauljatar endas kindel.