Rahandusminister Ivari Padar (44) rebib end vaat et lõhki kohustuste ja hingesopi sügavamate soovide vahel. Hoolimata kandidatuurist europarlamenti on abielu lahutav Ivari hingega maal Navis.

Nädala eest pajatas Padar majandusprognoosi pressikonverentsil õige mureliku näoga, nii et tekitas muret kohalviibijaiski - mis hingel? Teeb haiget lahutusprotsess abikaasast, sellega seonduvad võimalikud kinnisvaratehingud, töö või sootuks miski muu?
«Minu lahutus ei puuduta Eesti rahanduse ja majanduse asju,» sõnas minister (pildil uue armastatu, advokatuuri kantsleri Kristel Voltenbergiga). «Igatahes ei plaani ma mingeid uusi kohustusi võtta. Aeg on selline. Samas ei tohiks ka raha pärast kurta, sest ministri palk on Eesti oludes kõrge ja ei sobi nagu viriseda.»
Padar nimetab end ihu ja hingega talumeheks. «Olen talu ümbruses, Võrumaal Navil kõrvalkinnistuid ostnud. Maa on haritud, kuigi see on rentniku käes, kes minu rajatud rohumaid kasutab.»
Kõik muu on Padari elus lahtine. Nagu Ivari sõnab, jagub talle ministriametit kaks kuud, siis on valimised europarlamenti Brüsselis. «Siis näeb, mis edasi saab. Olen lubanud, et kui hääled saan, lähen Brüsselisse. Füüsiline kere ehk torso on Brüsselis, kuid hing jääb ikka Navile.»
Kinnitamata andmetel tegid ministrile pressikonverentsil enam muret hoopis Läti asjad ehk Latvijas Balzams, mida ta mõned päevad varem Salacgriva baaris jõi. Muide Latvijas Balzamsi müük kasvas mullu 19 protsenti, ulatudes 900 miljoni kroonini!