Kirjanik JK Rowling tagastas auhinna Robert Kennedy inimõiguste organisatsioonile pärast seda, kui organisatsiooni juht kritiseeris kirjanikku tema vaadete pärast. Rowling on korduvalt sattunud kriitika alla suve alguses tehtud kommentaaride pärast, kirjutab Screenrant.

Pärast sooidentiteedi kohta käivate faktide kahtluse alla seadmist saab Rowling jätkuvalt kriitikat LGBT ühingult, selle toetajatelt ja liitlastelt. Kirjanik sõnavõtu laidsid maha ka ka Harry Potteri filmide kolm peakangelast Daniel Radcliffe, Emma Watson ja Rupert Grint.

Harry Potteri fännide jaoks on kogu see saaga olnud pettumustvalmistav, kuna nad nägid Rowlingut kunagi nende kangelasena. Skandaal on negatiivselt mõjutanud ka Rowlingu raamatu "The Ickabog" müüki.

Rowlingu kommentaaridest tekkinud lainetus ei ole kuhugi kadunud, kui Robert Kennedy inimõiguste organisatsiooni juht Kerrie Kennedy tegi avalduse, kus oli tunnustatud kirjaniku transfoobsete vaadete osas üllatunud. Selle tulemusena otsustas Rowling tagastada talle eelmisel aastal antud "Ripple of Hope" auhind.

Auhind antakse tavaliselt inimesele, kes on pühendunud sotsiaalsete muutuste suunal. Auhinda saades ütles Rowling, et see on üks kõrgemaid tunnustusi, mida ta kunagi saanud on.

Kirjanik otsustas auhinna tagastada, kuna ei aktsepteeri Kerrie Kennedy kriitikat nagu ta oleks transfoobne. Enda kodulehel tehtud avalduses tuletas kirjanik kõigile meelde, et ta on aastaid LGBT kogukonnale raha annetanud ja toetab transsooliste vabadust end väljendada. Rowling ei ole nõus, et naiste õiguste eest seismine on kuidagi vastuolus transsooliste õigustega või kutsub nende vastu üles vägivalda.

Kirjanik lisas, et tal on väga kahju, et Robert Kennedy inimõiguste organisatsioon on võtnud tema vastu vaenuliku seisukoha ning nende maailmavaadete erinevuse tõttu ei näe muud lahendust, kui auhind organisatsioonile tagastada.

Rowlingu tegu võib kaasa tuua veel enam kriitikat, sest auhind on varasemalt läinud sellistele tuntud inimestele nagu Barack Obama, Robert De Niro ja Taylor Swift. Aeg näitab, kas teised ühingud ja liidud, kes on JK Rowlingut aastate jooksul tunnustanud, käituvad samamoodi nagu RK inimõiguste organisatsioon.