Koos poja Janariga Jaagu elust teise abikaasa Maire Joala poolt pagendatud Doris paljastas avameelses intervjuus, et omab palju delikaatset infot selle kohta, miks laulja avalikkuse tähelepanust eemale hoidis ja millised suhted tema ning Maire vahel valitsesid. Doris Joala oli koguni sellises staatuses, et polnud Jaagu matustelegi oodatud.

"Maire ei tahtnud, et ma tuleks. See otsustati väga ruttu, et ma pole sinna oodatud. Sest rahvas ju ei teadnud, et nad viimased 5 aastat koos ei elanud, aga mina teadsin. Ah et miks Mairega lahku mindi? No ta oli nii palju noorem ja...no ma tean põhjust, miks nad lahku läksid, aga ma ei saa rääkida," puikles Doris.

"Jaagul oli ju veel ema, õde, poeg, lapselaps ja ma veel küsisin Jaagult, kas Maire otsustas või oli see tema otsus, et me ei suhtle? Siis ta vastas, et see on Maire otsus," meenutas Doris ja lisas juurde, et käis Jaagul haiglas külas. "Ta hinges oli palju armastust. Terve elu otsis ta ainult armastust. Keegi ei saa ju ometi armastusest laulda, kui pole seda endal hinges," analüüsis ta ning julges arvata, et Jaak oli vähemalt elu lõpul väga õnnetu.

Aastate jooksul kirjutas pagendatud esimene abikaasa Jaagule küll palju kirju, kuid enamus jäi vastuseta. Kõige hiljutisemas kirjas seisid muuhulgas järgmised read: "Kallis Jaak, mina tunnen sind tõeliselt. Andesta, et meil polnud kõik nii, nagu oleks pidanud olema. Andesta meile, kui oleme sind solvanud. Mina olen sulle ammu andestanud. Tahaksin väga, et saaksid varsti terveks ja usuks, et sul seisab ees veel palju head…"