Harju maakohtu otsusega Erni Käose hagi ei rahuldatud ning ka menetluskulud jäid hageja kanda. "Kohtuotsus ei jõustu veel, tuleb oodata edasikaebamise tähtaega," sõnas Delfile perekond Joala advokaat Tõnu Tuulas.

"Niikaua kuni on kohtumenetlus pooleli, ei hakka ma enamat kommenteerima. Võit tuli, sest ilmselt need, kes hagejale (1999. aastal, toim) nõu andsid, ei tundnud kõiki seadusi. Ma arvan, et see vaidlus läheb edasi," tõdes Tuulas.

Kogu kohtuvaidlus käis Harju Maakohtus selle üle, et Käos andis enda väitel Joalale 20 aastat tagasi laenu kolm miljonit krooni, Joalad aga ütlesid, et laenuleping oli fiktiivne ja laenu poleks tal tol ajal vaja olnudki.

Täpsemalt käis vaidlus selle üle, kas väidetav laenuleping, mille alusel Käos raha välja nõudis, on kehtiv või mitte. Käose väitel küsis Joala temalt 1997. aastal laenu üle kolme miljoni krooni suuruses, teadmata seejuures, mille jaoks raha vajalik oli. Raha kandis Käos Maire Joala kontole.

Maire Joala väitel oli laenuleping fiktiivne ja tehtud tagantjärele, et varjata musta raha kasutamist Pärnu mnt 106 maja remondis. Nimelt lepiti tema sõnul Käosega kokku, et Käos investeerib Pärnu mnt 106 maja remonti, kuhu ehitatakse ka lisakorrus ning sinna kaheksa korterit.