"Istusin korraks enne magamaminekut, ja korraga tuli vanemal pojal külas olnud noormees, kes ütles, et laulab mulle ühe laulu," meenutab maailmarändurist muusik Jaan Tätte ootamatut juunikuist kohtumist oma Vilsandi kodu trepil teise muusikust maailmaränduri Tom Valsbergiga ning lisab juurde, et talle nii laul kui esitaja tohutult meeldisid, laulis vastu ja koostöö oligi alanud.

"Nii see läks, tunde ja tunde, kuni kolme-neljani öösel, ilma publikuta ja see oli ilus!" meenutab Tätte heatahtliku muigega. Tom Valsberg, kes on enne figureerinud koosseisudes Somnambuul, Indigolapsed ja Tane Mahuta on Tättest küll poolteist kümnendit noorem, kuid sellel pole mingit tähtsust, sest kaks maailmarändurit on justkui teineteisele loodud ning teineteisemõistmine on täielik.

Esimene esinemine on samuti seljataga, augustiõhtul Katariina kiriku saalis sai seda pinevust tunda, kui auväärsemas eas kuulajad Tomi nooremapoolset ja krambivabalt käituvat boheemlaslikku esinejat reserveeritult piidlesid. Jaan enda sõnul polnud ta Tomist varem eriti midagi kuulnudki ning Tom avaldab, et tundis esmalt hoopis Tätte vanemat poega enne kui isa juurde astuda tihkas.