Jacksoni advokaadi sõnul on tegu saamahimust ja kättemaksust ajendatud väljapressimisega.

45-aastast Jacksonit süüdistatakse ka poisile, kelle nime kohtudokumentides ei mainita, “uimastavat aine” manustamises, et muuta ta hõlpsamini käsitsetavaks. Süüdimõistmise korral võib lauljat oodata rohkem kui 20-aastane vanglakaristus ja California seaduste järgi võetaks ta lastepilastajana arvele.

Kõik süüdistused pärinevad väidetest, et Jackson olevat oma Neverlandi oru rantšos Santa Barbara lähedal sel aastal seksuaalselt ahistanud üht alla 14-aastast poissi.

Politsei on öelnud, et tegu on sama poisiga, keda mullu veebruaris näidatud Briti dokumentaalfilmis võib näha Jacksoniga käsikäes. Laulja on möönnud, et poiss magas tema magamistoas ja seda on teinud mitmed teisedki poisid.

End Peeter Paaniks nimetava Jacksoni kinnitusel ei olnud tema vahekordades poistega midagi seksuaalset, vaid lapsed lihtsalt meeldivad talle.

Popstaar vahistati lapsepilastamises kahtlustatuna novembris, kuid vabastati kohe kolme miljoni dollari suuruse kautsjoni vastu.

Ta ei viibinud süüdistuse esitamise ajal Californias Santa Maria kohtuhoones.

“Michael on süütu,” ütles Jacksoni ema Katherine kirjalikus avalduses. “Meie, Jacksonite perekond, teame, et need õelad valed ei vasta vähimalgi määral tõele, on pahatahtlikud ning ajendatud puhtast saamahimust ja kättemaksuihast.”

Ema lisas, et perekond kavatseb võidelda tõe päevavalgeletoomise ja valesüüdistuste kummutamise eest.

Jacksoni advokaat Mark Geragos andis mõista, et tema teab asjast rohkem kui prokurörid ja lubas, et tema kliendi süütus saab tõestatud.

Jackson peab kohtusse ilmuma 16. jaanuaril, kui ametlik süüdistuskokkuvõte ette loetakse.