„Surmakohtuniku“ hüüdnime saanud Michael Jacksoni surmale hooletuse tõttu kaasaaitamises süüdistatav Murray ütles politseile antud tunnistuses, et „kõne 911 operaatorile oleks tähendanud laulja hülgamist,“ sest ta teostas selle asemel mehe elustamist, vahendab Daily News.

Kaks päeva peale Michael Jacksoni surma juunis 2009 salvestatud kahetunnine tunnistus mängitin ette 12liikmelisele vandekohtunike kogule reedel. Kui kohtunikud leiavad, et Murray jääb süüdlaseks, ootab meest kuni nelja aasta pikkune vanglakaristus.

„Mister Jackson oli minu sõber,“ kõneles Murray,“ ta usaldas mind erineval moel, ja mina tahtsin teda aidata. Michael oli üksikvanem ning ma mõtlesin alati ka tema lastele.“

Surmaõhtul ei saanud popikuningas und ning ta palus Murraylt propofoli. Murray sõnul oli ta andnud Jacksonile  kaks kuud kindla doosi tugevat rahustit, kuid kolm päeva varem oli ta alustanud  laulja uinutist võõrutamisega.

„Ma tahan "piima," anunud Michael Jackson, nagu kutsunud ta propofoli.

Murray ja ta kaitsjad väidavad, et laulja oli ise süüdi surmava annuse manustamises ning et doktor oli võimetu päästma meest peale seda kui oli avastanud, et too on kaotanud teadvuse.