Kui James hakkas tarbima A-klassi narkootikume nagu hirmuäratav hobuse rahusti ketamiin, ütlesid temast lahti ta mõlemad õed. Nüüdseks on see minevik ning Paul McCartney ja James'i endine kasuema Heather Mills on lahutatud ning muusik on ära leppinud oma isa ja perekonnaga. Lõpuks on ta leidnud enesekindlust esitamaks laule, mida ta on kirjutanud 17. eluaastat saadik, vahendab Mirror.co.uk.

"Ma olin 20-aastane, kui mu ema suri meie Arisonases asuvas rantšos rinnavähki. Peale seda ma langesin depressiooni, hakkasin kuulama Nirvanat ja Marilyn Mansonit ning läksin reisima," räägib James, kelle maailm kukkus kokku 1998. aastal. "Pärast seda ma läksin reisima, pruukisin alkoholi ning tegin narkootikume," räägib ta.

James'i probleemid süvenesid 1999. aastal, kui tema isa Paul kohtus kunagise modelli Heather Millsiga. Suhtele järgnes abielu, mille tagajärjel James ja Paul ei rääkinud üksteisega aastaid. "Mul ei ole enam Heatheriga probleeme, ma suhtun temasse austusega. Ta on ikkagi minu õe Beatrice'i ema. Mul oli lihtsalt rohkem aega vaja, et oma ema leinata," lisab James.

"Ma tean et see kõlab klišeena, kuid oma depressiooni ajal ma käisin palju metsas jalutamas. Üks päev ma nägin seal valgust, mis andis mulle mõista, et midagi peab muutuma," räägib James, kes on nüüdseks mitmeid kuid kaine olnud ning näeb vaeva oma sooloalbumi kallal. Mis kõige tähtsam, ta on uued sillad ehitanud oma isa ja õdede: Mary ja Stellaga.

"Nancy on suurepärane. Ta on armastav naine ja minu isa on temaga väga õnnelik. Ta on ehtne ja südamlik. Ma tunnen, et ta on minu uus ema. Tõesti, me kõik jumaldame teda," räägib James oma isa uuest abikaasast Nancyst, kellega Paul McCartney abiellus 2011. aastal.

James tuuritab hetkel mööda Ameerikat, mis lõppeb 4. juulil kontserdiga Londonis.