Alkoholiprobleemide tõttu Draamateatrist vallandatud JAN UUSPÕLD (32) jätkab karjääri Tartus. Vanemuise draamajuht Ain Mäeots kinnitab, et neil on Janiga kavas sõlmida tähtajaline leping.

Jan mängib juba peaosa tartlaste menulavastuses «Mesimees». Kohe on lisandumas teinegi: Madis Kalmet asub lavastama «Vaba mõtlejat».

Kevadeks on Vanemuisel plaanis üks tükk Eesti teatriajaloo põhjal ja selleski nähakse rolli Uuspõllule. Ent kas Vanemuises ei kardeta Jani probleemide kordumist?

«Oleme Janiga koos töötanud, temas on hea tahe olemas,» usub Mäeots. «Võib-olla ma olen naiivne. Aga meil pole temaga probleeme olnud. Üks «Mesimehe» etendus jäi ära, aga tean, et see polnud seotud napsiga. Pealegi, Jan on väga hea näitleja!»

Mäeots peab oluliseks ka keskkonnavahetust: «Tartu on tunduvalt rahulikum linn kui Tallinn.» Elamiseks saab Jan teatri külalistemaja apartemendi. Kas hiljuti isaks saanud näitleja plaanib perega Tartusse kolida, Mäeots ei tea: «Aga ta naise ema elab ka Tartus, nii et pere liigub Tartu vahet tihti.»