Reedeses “Ringvaates”, kui Hannes Hermaküla viib tuntud inimesed 1,2 km pikkusele suusarajale ja paneb aja peale sõitma, said vaatajad teada midagi üsna erakordset – boheemlasliku olemisega näitleja Jan Uuspõld on tavainimese kohta väga heas sportlikus vormis!

Süsteemselt treenivale Hermakülale kuuluva rekordi 3.08 sõitis Uuspõld üle nelja sekundiga. Näitleja aeg oli 3.04. "Ringvaate" toimetuse liikmed on sama distantsi sõitnud üle 5 minuti.

“Ma ei tunne teda ja see tulemus oli minu jaoks meeldivalt muljet avaldav,” ütleb Hannes. “Aga kui ta harjutas, siis sain juba aru, et ta pole esimest korda suuskadel.”

Jan Uuspõllu sõber Karl Kermes räägib Jani viimase aja treeningutest: “Ta käib iga hommik suusatamas. Kui teatriproov algab kell 11, siis läheb Jan kell 8 välja ja sõidab vähemalt 15kilomeetrise ringi, mõnikord ka 45 kilomeetrit.” Monoteatri juht Karl Kermes kinkis Janile sünnipäevaks [14. detsember] suusavarustuse ning mehed otsustasid, et hakkavad treenima ennast Tartu maratoniks. “Mina vigastasin põlve, aga Jan teeb üksi edasi, sest ta on võtnud maratoni väljakutseks.”

Uuspõllule ei ole sporditegemine võõras, ta on noorena kahevõistlusega tegelnud. Uuspõld rääkis ka Hermakülale, et suusatamine on ta lemmikspordiala ning võimaluse korral vaatab ta tiitlivõistlusi televiisorist. Näitleja tundis natuke muret selle pärast, et on uisustiili harjutanud, aga maraton sõidetakse ju klassikalises tehnikas.