Glamuurse show «Tantsud tähtedega» varjus, argielus, on saate ühel favoriidil Jan Uuspõllul käsil tuline madin – kuid kestnud jant poeg Fredi hooldusõiguse pärast ja lahutus abikaasa Marionist. Jan on otsustanud minna täispangale ja palganud endale appi tippadvokaat Monika Mägi.

Eelmisest sügisest lahus elav abielupaar on lähedaste sõnul kaotanud igasuguse omavahelise kontakti ja suhtleb vaid advokaatide vahendusel. Jan (37), kes kurdab tuttavatele pideva rahapuuduse üle, on palganud end esindama vandeadvokaat Monika Mägi. Mägi on spetsialiseerunud klientide esindamisele kriminaalasjades, kuid nõustab neid vajadusel ka perekonna- ja pärimisõiguse alal. Marioni (30) kaitsjat, vandeadvokaat Imbi Seimari peetakse aga väga heaks lahutusadvokaadiks. Mõlemad kinnitavad oma osalust Uuspõldude protsessis.

{poolik}

«Küsija suu pihta ei lööda, kuid asi on sellises staadiumis, et ma ei kommenteeri hetkel midagi,» on Monika Mägi napisõnaline.

«Vastab tõele, et esindan protsessil Marion Uuspõldu, kuid kui kaugel see asi on, ei saa ma kommenteerida,» sõnab Seimar.

Marion püüdis Jani teatrist kinni

Läinud nädalal otsis Marion Janiga siiski kontakti – naine ootas teda Draamateatri valvelauas. Nende kohtumine, kus arutati põgusalt lahutusega seotud küsimusi, olevat kulgenud närvilises õhkkonnas ega viinud ilmselt eriti edasi.

Marionil ja Janil on Lahemaal elamu, mis seisab tühjana ja ootab jagamist. Jan üürib oma noorukese elukaaslase Gerly Tiganikuga (21) Nõmmel maja. Marion aga elab koos poeg Frediga (6) Tallinna kesklinnas, tema perele kuuluvas tillukeses korteris, millele on aga seatud hüpteek panga kasuks – Lahemaa maja sai ostetud laenuga, mis nõuab igakuiselt tasumist.

Jan maksab pojale iga kuu 139 eurot elatisraha, mis on miinimum. Ühe Uuspõldude tuttava sõnul tahtvat Jan Marionile lapse sünni puhul kingitud Mini Cooperi liisingufirmale tagasi anda, sest tal ei jätkuvat maksete tasumiseks raha. Samas on Jan hõivatud näitleja Draamateatris ning ka temale ja tema äripartnerile Karl Kermesele kuuluva Monoteatri etendused on viimseni müüdud. Edukus ja töökus ei pruugi aga olla võrdelises seoses üüratute sissetulekutega...

Jani sõnul on kogu teema komplitseeritud ja delikaatne. «Ma võiksin seda kõike isegi pikemalt lahti seletada ja rääkida, kui asi puudutaks ainult mind ja Marioni,» ütleb Jan. «Paraku on siin mängus ka meie ühine poeg, kes läheb järgmisel aastal kooli ja tema pärast ma seda ei tee.»

Ka Marion ei soovi nende tuliseks kiskunud lahutusest rääkida.

Tütre ema ei nurise

Elu käib mööda spiraali – Janil on tulnud ka varem sarnase probleemiga silmitsi seista. 17 aastat tagasi sai näitleja kunstnik Margit Roosaarega tütre, kellele pandi nimeks Laura-Lisete. Räägitakse, et Jan ei soovinud osaleda piiga kasvatamises, mistõttu sai Laura-Lisete ema perekonnanime. Aeg on aga haavad parandanud ja nüüd saab Laura-Lisete (17), kes õpib Gustav Adolfi Gümnaasiumi 11. klassis, isaga hästi läbi. Ta olevat lausa Jani praeguse kallima Gerly suur sõbranna.

Margit (41) ei nimeta Jani halvaks isaks. «See on teema, mida ma heal meelel ei kommenteeriks. Tegu on minu ja Jani omavahelise kokkuleppega, mis on ammusel ajal sõlmitud. Laste teemad on liiga isiklikud, et nende ümber laiemalt arutleda,» ütleb kujundajana töötav Margit. «Ma ei saaks kuidagi öelda, et me pole tütrega hakkama saanud. Ja kui abi on vaja olnud, oleme seda Janilt alati ka saanud.»

Margit, kes elas koos Janiga ligi neli aastat, kinnitab, et Laura-Lisete jaoks on isa alati olemas olnud.

«Pigem mingisugusel hetkel oli see, et Jani abikaasa Marion keelas neil omavahel suhelda ning kontaktid pidid olema salajased ja varjatud. Jan on oma tütrega alati suhelnud,» lausub Margit.