Aasta eest Hispaaniasse siirdunud maratoonar JANE SALUMÄE ostis koos elukaaslasega 52 miljonit peseetat maksma läinud maja ning valmistub pulmadeks.

«Mu isiklik elu on praegu superhästi!» särab Jane (34) sama eredalt kui Hispaania päike. «Ma ei kahetse selle juures, et siia kolisin, mitte midagi. Pigem kahetseksin seda, kui ma ei oleks siia tulnud.» Viimast öeldes peab Jane silmas Rauli ehk Hispaania jalgpalli rahvuskoondise füsioterapeuti Raul Martinez Rodriguezt (30). Meest, kes tõi Jane ellu pöörde ning tegi ta tõeliselt õnnelikuks.#p2#
Jane ja Rauli suhe algas kaks ja pool aastat tagasi ühes Lõuna-Hispaania spordibaasis, kus treeninud Jane ühel päeval valutavale seljale massaazhi vajas. Jane küsis samas laagris viibinud hispaania füsioterapeudilt, kas too saaks teda aidata... Raul, sest tema see terapeut oligi, on hiljem kinnitanud, et tundis Jane suhtes kohe äärmiselt sügavat ja erilist tunnet. Janel kulus veendumaks, et Raul ongi see ainus ja õige, siiski mitu kuud.
Veendumusest on tänaseks saanud tõsiasi, et tuleval suvel peaks aset leidma Jane ja Rauli pulmapidu. Tegelikult pidi see teoks saama juba sel sügisel, ent mõlema kiire elutempo ja Rauli pikad võistlusreisid Hispaania jalgpallikoondisega muutsid armunute plaane.

Üksindus toob pisaraid
See-eest tervitasid Raul ja Jane sügist senise üürimaja asemel juba päris enda kodus, mille ostsid. See asub kahekümneminutilise autosõidu kaugusel Madridi kesklinnast jõuka keskklassi elamurajoonis Los Penas Caleses. «Ma ei häbene öelda, et meie maja maksis 48 miljonit peseetat (ligi 4,8 miljonit Eesti krooni. — toim), kõigi asjaajamiste, maksude ja notaritasudega kokku aga 52 miljonit,» ütleb Jane.

Tema unelmatekodu kolmel korrusel on muu hulgas seitse elu- ja magamis- ning kolm vannituba. Neljakohalises garaazhis seisab esialgu kaks autot: Rauli Alfa Romeo ning Jane Cherokee dzhiip. Maja hoovi ehib 15 meetrit pikk ja 10 meetrit lai ujumisbassein. Pooletunnise autosõidu ehk 1800 meetri kõrgusel pakub oma ahvatlusi aga Nava Carrada mäesuusakeskus. Neist ahvatlusist Jane hoidub, peljates maratoonarikarjäärile ohtlikke vigastusi.

Ainus, mis Jane päikest varjutama kipub, on üksindus. «Eks ma poetan ikka paar pisarat, kui omaette kodus olen. Üksiolemist tuleb tihti ette, sest Raul reisib väga palju. Aga inimene harjub kõigega. Ka sellega, kui tal tuleb mõnda aega üksi olla.»