“Kirjutan oma romaanides sageli maailmast, kus puudub vabadus ja inimõigused,” ütles tuntud Kanada kirjanik Margaret Atwood väljaandele The Guardian. Naine lisas, et mõnede jaoks on tema teoste sisu aga päriselt igapäevane elu, mis on tohutult julm ja ebaõiglane.

Heategevuslikku oksjonit korraldab organisatsioon nimega Freedom from Torture ja sellega toetatakse piinamisohvreid. Atwood paneb aga kõigile südamele, et kuigi maailm on jubedusi täis koht, on kõigil sõnaõigus ja see annab inimesele vabaduse seda kasutada.

Teose “Jack Reacher” autor Lee Child ütles, et piinamisohvrid on väga palju läbi elanud ja iga võimalus neid aidata tähendab tohutult palju ning on alati tervitatav. Child lisas, et oksjoni võitja saab nimetada ühe tegelaskuju tema ilmuvas romaanis “Blue Moon”.

Oksjon leiab aset 15. novembril ja kannab nime Freedom: Not Just Another World. Panused algavad 150 ja 250 naelast. Eelmisel aastal oli kõrgeim pakkumine 2500 naela ja võitja sai nimetada tegelase kirjanik Ian McEwani raamatus, vahendab Independent.

Margaret Atwoodi sulest on ilmunud ka düstoopiline romaan "Teenijanna lugu" ("The Handmaid's Tale"), mille põhjal jookseb hetkel ka populaarne samanimeline telesari.