Hoolimata sellest, et Jelena (21) ettevalmistuslaager asus peamisest kriisipiirkonnast üsna kaugel, ei jätnud Jaapanis toimunud ränk looduskatastroof noort uisutalenti külmaks, kirjutab Naisteleht.

Fukuoka linnas, mis asub Jaapani lõunaosas, viibis Jelena alates 9. märtsist. “Üritame siiski üsna kiiresti kogu tiimiga lennupileteid välja osta, sest meid hoiatati, et ja siin, lõuna pool, võib ohtlikumaks muutuda,” rääkis Jelena esmaspäeval.

Glebova sõnul tundis ta end turvaliselt senikaua, kuni sportlastel lasti plaanikohaselt trenni teha. Ärevus sigines hinge siis, kui kogu riigis hakkasid hirmu külmama tuumajaamaplahvatused — kõikjal räägiti, et kõrge ja ohtlik radiatsioonitase levib kiiresti üle Jaapani ja on tervisele üliohtlik.

“Enne seda tundus, et oht on meist kaugel. Inimesed tänavatel olid ka väga rahulikud. Ent me jälgisime pidevalt uudiseid ja kui selgus, et olukord paremaks ei muutu, siis otsustasimegi siit nii kiiresti lahkuda kui võimalik,” märkis Jelena, kel praeguseks hetkeks on õnnestunud Jaapanist lahkuda.