JENNIFER LOPEZi ja CRIS JUDDi ootamatu lahkuminek tuli üllatusena isegi paari sõpradele.

Kui lauljatar/näitlejatar Jennifer Lopez (32) ja tantsija Cris Judd (32) juuni alguses oma sõprade juurest peolt lahkusid, tundus kõik olevat kõige paremas korras. «Nad näisid olevat väga lähedased,» ütleb üks peol viibinu. «Nagu abielupaar, kes naudib endiselt mesinädalaid. Keegi ei aimanud, et midagi võiks valesti olla.»

Välk selgest taevast
Lopez ja Judd vääriksid selle näitemängu eest Oscarit: järgmisel päeval jõudis ajakirjandusse teade, et paar on kuu aega tagasi sõbralikult ja üksmeelselt oma abielule punkti pannud. Mis sest, et selle kuu jooksul oli neid korduvalt teineteise embuses pildistatud — kord jalutamas New Yorgis, kord lõõgastumas kohvikus Miami Beachil, kuhu Lopez hiljaaegu 9,5 miljonit dollarit maksnud häärberi ostis.

«Ma rääkisin Jenniferiga kaks päeva enne seda teadet ja kõik tundus korras olevat,» imestab üks Lopezi sõbranna. Isegi Juddi restoranipidajast isale tuli poja abielu purunemine nagu välk selgest taevast. «Ma ei usu seda enne, kui olen seda kuulnud oma pojalt,» ütleb ta tõrksalt. «Mul pole aimugi mingitest probleemidest.»

Kuid Lopezi ja Juddi sõpruskonnas on ka neid, kes ei imesta, et see abielu nii kiire lõpu leidis. Nad tutvusid 2000. aasta novembris MTV Euroopa muusikaauhindade jagamisel, kolm kuud pärast seda, kui Lopez oli katkestanud kihluse räppstaar Sean «Puffy» Combsiga (32). «Ma pole kindel, kas nad oleksid pidanud abielluma,» ütleb üks Lopezile lähedal seisev isik. «Neile sobis vabaabielu ja sellega oleks nad pidanud piirduma.»

Pulmasõltlane
Miks nad siiski abiellusid? Lopezi lähikondlased arvavad, et pärast kirglikku, ent ebakindlat suhet Combsiga vajas Lopez enda kõrvale inimest, kes pakuks talle turvatunnet.

«Minu arust abiellus ta selleks, et anda Combsile teada: lase mind vabaks, meie lugu on läbi. Kuna Combsile see pähe ei mahtunud, haaras Lopez Juddist kui päästerõngast,» arvab üks.

Aga võib-olla on Lopezil, kes lahutas 1998. aastal kõigest 13 kuud kestnud abielu kelner Ojani Noast, lihtsalt suur pulmasõltuvus?
«Elizabeth Taylori sündroom võib siin mängus olla küll,» arvab üks allikas. «Kuigi Judd ei olnud mingi Larry Fortensky. Judd on aus ja rahuliku loomuga mees, kes õpetas oma kiire eluviisiga naise isegi golfi armastama.»

«Cris on minu rahu,» ütles Lopez Oprah Winfrey teleshow’s mais. «Ta toob mu ellu stabiilsust täpselt sellisel kujul, nagu seda vajan.»
Nii palju siis stabiilsusest. Juddi tundvad inimesed ütlevad, et mehele on lahkuminek väga rängalt mõjunud. «Ta nii tahtis, et see abielu toimiks,» ütleb üks Juddi lähikondlane. «Ta oli kindel, et kõik läheb hästi. Abielu on talle püha. Ta ei suhtunud sellesse kergelt.»
Juddi sõber Chuck Gibson meenutab, et juba sel ajal, kui nad mõlemad noorte tantsijatena Walt Disney Worldis töötasid, oli Judd «alati mahajäetav, mitte kunagi mahajätja». «Ta hoidis kinni suhetest, mis ei viinud kuhugi. Ma arvan, et ta kardab asju sirgeks rääkida,» arvab Gibson.

Sõpradena lahku
Lopez on suutnud oma ekskallimatega sõbralikke suhteid hoida. Eksabikaasa Noa on tema uue Pasadena restorani mänedzher, Combsi nimetab ta «heaks sõbraks». Näib, et sõbralikud lahkuminekud on tema stiil.

«Selles lahkuminekus ei ole kolmandaid osapooli. Punkt,» ütleb üks Lopezi sõbranna kategooriliselt. «Jennifer on väga monogaamne.»
Combsi uus singel I Need A Girl räägiks justkui tema surematutest tunnetest Lopezi vastu. «Ei, ei, ei!» protesteeris Combs möödunud kuul Howard Sterni teleintervjuus. «Jah, selles laulus on mõningaid vihjeid meie suhtele. Aga seal on vihjeid kõigile minu suhetele.»

Mõni päev pärast Lopezi ja Juddi lahkuminekut andis Combs koguni omalt poolt teada, et tema seda abielu ei lõhkunud. Combsi sõbrad aga teavad, et ta suhtleb Lopeziga päris tihedalt: «Nad helistavad teineteisele. Mitte küll iga päev, aga siiski päris tihti. Nende vahel on armastust veel küllaga järel.»

Süüdi on Ben Affleck?
Lopezi lähikondlased tõttavad ümber lükkama kuulujutte, nagu oleks selle seebiooperliku lahkumineku põhjustanud näitleja Ben Affleck, kellega Lopez tutvus filmi Gigli võtetel. Mõni kuu tagasi ostis Affleck lehekülgede kaupa ajalehtede reklaamipinda, et kuulutada, kui fantastiline, töökas ja võluv inimene on Lopez. Lopezi sõbrad sellele müsteeriumile valgust ei heida, kuid suhet eitavad nad kategooriliselt. «Nad tegid koos ühe filmi. Nad ei käi,» ütleb üks neist.

Liiga tõsiselt ei saa neid sõnu aga võtta, sest filmivõtted on ammuilma läbi, Affleckit nähakse aga endiselt ümber Lopezi tiirlemas. Mõni nädal tagasi veetis paar Lopezi Beverly Hillsi majas terve nädalavahetuse, ilmudes kahe päeva jooksul vaid paaril korral rõdule värsket õhku hingama.

Lopez olevat oma praegu veel seadusliku abikaasa pärast mures. «Jennifer kardab, et kõik need kuulujutud teevad Crisile haiget. Ta poeb või nahast välja, et meest mitte haavata,» ütlevad Lopezi lähikondlased.

Et mehe tundeid säästa, ootas Lopez lahkumineku avalikustamisega kuu aega. Selle aja jooksul jõudis ta mitmele väljaandele oma abielurõõmudest rääkida. Nüüd on mitu kuuajakirja täbaras olukorras: sellal, kui päevalehed pasundavad Lopezi ja Juddi lahkuminekust, on see abielu klantsajakirjade veergudel alles täies elujõus.

Vara pooleks?
Kuigi Lopezi ja Juddi taasühinemine pole välistatud, on lahutus siiski tõenäolisem. Kuna paar jättis sõlmimata abielueelse lepingu, võib Judd loota päris korralikule noosile. Beverly Hillsi advokaat Sorrell Trope, kes korraldas Nicole Kidmani ja Tom Cruise’i lahutuse asju, ütleb, et üheksa abielukuu jooksul soetatud vara — pooleliolev villa Los Angeleses ning äsjasoetatud maja Miami Beachil — tuleb tõesti pooleks jagada ning otsustada, kelle hooldada jäävad paari ühised koerad. «Aga igas muus mõttes on see abielu tähendusetu,» ütleb Trope. «Nad on noored, neil pole lapsi. Lapsed oleks asja veel hullemaks ajanud. Hea, et nad oma sobimatusest nii vara aru said.»

Purunenud abielu pärast Lopez meelt ei heida. Möödunud kuul ütles ta Oprah Winfrey’le, et armuasjus teeb ta alati seda, mis parasjagu õigem tundub. «Ma olen kogu elu kuulanud oma südamehäält. Teen seda ka edaspidi, sest see pole mind kunagi eksiteele juhtinud,» kiitis naine, kes on vähem kui viie aasta jooksul lahutanud kaks abielu.
Vaenlastena Lopez ja Judd teineteisest vist siiski ei lahku. «Ma arvan, et nende läbisaamine jääb heaks,» pakub üks Lopezi sõber. «Jennifer ei ole poriloopija.»
Üks sõber arvab aga, et kuigi see abielu lahutatakse, jääb armastus kestma. «Küll näete, poolteise aasta pärast ripuvad nad endiselt teineteisel kaelas,» ennustab ta.