Seesama Twitteri säuts põhjustaski meeletut vastukaja, eeskätt politseitöötajatelt, kes riburadapidi oma pahameelt väljendasid. “Võib-olla sooviksid tulla ja selgitada inimestele, kelle lähedased hukkusid või viga said, miks me juhtumit ei uurinud, vaid hoopis sulle tee lahti tegime?” ironiseeris üks politseiuurija. “Noh, Jeremy, tegelikult on lugu nii, et hoolimata sellest, kui väga ma sooviksin rallitada Borneo saarel ja sõita ühe järelhaagisega teisele sisse (või misiganes sina teed), siis minu töö seisneb paraku selle välja selgitamises, miks üksteisele sisse sõideti ja miks inimesed nutavad. Võib esineda frustreerivaid olukordi. Vahel lausa nii frustreerivaid, et tahaks kellelegi rusikaga näkku virutada,” kirjutas teine.

Kolmas, neljas ja viies juurdleja vabandasid sarkastiliselt Clarksonile põhjustatud ebamugavuste pärast ja nentisid, et paluda plats puhtaks pühkida ja eluga edasi minna on erakordselt jõhker kannatanute suhtes. Palju koputati ka Clarksoni südametunnistele nentides, et avariis lähedased kaotanud inimesed väärivad õiglust ja teadmist, mis tegelikult juhtus. Leidus neidki, kes avaldasid soovi Clarksonit harida, näiteks tegi end kokkupõrgete juurdlusinspektoriks nimetav mees saatejuhile ettepaneku järgmise politseioperatsiooniga liituda, lisades siiski juurde, et soovitav oleks võtta kaasa kilesussid, et veri ja erinevad kehavedelikud staari kalleid kingi ei määriks.

Leidus ka ametlikke reaktsioone, näiteks vastas Kensingtoni ja Chelsea politseijaoskond taktitundetule säutsule üksikasjaliku selgitusega, millega politsei säärastel sündmuspaikadel tegeleb ja millest on tingitud liikluse sulgemise pikkus. Surrey politseijaoskond tegi politseioperatsiooniga liitumise kutse aga lausa ametlikuks, paludes Clarksonil end aegsasti kirja panna. Oleks võinud arvata, et 59-aastane telestaar inimeste vastukaja arvestab ja vähemasti vabandab, ent kaugel sellest — ta kirjutas vastuseks hoopis: “Ma usun täitsa, et see kõik oli väga kohutav. Aga kui hukkuntega on ühel pool, peaks tee avamine olema siiski prioriteet. Pole oluline, kes on süüdi.”

Vaatamata vanameistri paukumisele tegi politsei oma tööd tulemuslikult ning Londoni Metropolitani jaoskonna pressiesindaja kinnitas, et nüüdseks on uurimine võimaldanud võtta neli õnnetusega seotud inimest vahi alla — kolm meest ja ühe naise, kellest üks nabiti kinni sündmuskohalt põgenemisel. Teooria kohaselt sõitis lausa üheksa autot Lääne-Londoni A4 kiirteel kiirusepiirangut eirates võidu ja kaks kuni kolm neist põrkasid kokku ohvri autoga, mille juht järgis kõiki liikluseeskirju. Hukkunud juhi kõrvalistuja oli 70-aastane mees, kes hetkel viibib raskete vigastustega haiglaravil.