"Igakord kui ma pidin liikuvate sõidukite peal jooksma ühelt katuselt teisele pani see mu südame kiiremini põksuma," ütleb 38-aastane näitlejatar. "Või kui ma pidin sõitma mootorrattaga kiirusel 65 kilomeetrit tunnis ilma kiivrita, see oli ka hirmus."

Kuid peale kahte ja poolt aastat kaskadööri väljaõpet režissöör James Cameron käe all ütleb Alba, et ta on selliseid kaskadööri trikke väga nautima hakanud.

Sarjas on tal ka kaasstaar Gabrielle Union. Mõlemad näitlejad on juba minevikus paljudes märulifilmides näidelnud, mis annab naistele kogemust juurde.

"Meil pidime lihsalt väikse värskenduskursuse tegema, et üle korrata kuidas LA politsei ruumi inimestest tühjaks teeb, kuidas nad relva hoiavad jne. Aga me olime valmis kiirelt ja tahtsime juba tööga peale hakata!"
Alba naerab, et tänu sotsiaalmeediale saavad inimesed tänapäeval ka sulle kohe märku anda kui sa midagi valesti teed.

Ühe päeva jooksul saavad naised kahtlemata palju higistada ja oma eluga riskida, kuid tunnistavad sellegipoolest, et tore on mängida karakterit, kellel on veidi sügavam põhi kui lihtsalt head kõhulihased. Alba selgitab: "Me vaatame sarja "LA finest" rohkem nagu mõnda superkangelase eelloo filmi, kus sa näed veel, kuidas ja miks nendest naistest said sellised komplekssed, ebatäiuslikud ja huvitavad superkangelased nagu neid nüüd näha on."
Gabrielle lisab omapoolse arvamuse: "mind tahetakse tavaliselt rollidesse, kus naised on juhid. Frigiidsed, kui mitte midagi muud... Ja see muutub lõpuks igavaks."

Mõlemad naised tegelevad näitlemiskarjääri kõrvalt ka muude asjadega. Gabriella hoiab hetkel Mel B eest kohtunikutooli soojas sarjas "America's got talent", senikaua kuni Mel B oma tüdrukutebändi Spice Girlsiga tuuril on.

Kolme lapse ema Alba aga on ka ärinaine lisaks näitlejale, kuid kahe väga erineva rolli kokku sobitamine ühte ellu ei ole ka alati lihtne. "Ma tunnen, et vaimselt tõmmatakse mind täiesti eri suundadesse. Kui ma üritan oma dialoogi meeles pidada ja võttel emotsionaalselt kohal olla ja siis järsku pean end ümber lülitama äri lainele. Keeruline on."