JK Rowling tähistab tavaliselt iga-aasta 2. mail sõda Harry Potteri ja Lord Voldemorti vahel ehk kulminatsiooni, mis jõudis lugejate ja vaatajatena kõige viimases võluripoisi loos "Harry Potter ja surma vägised: osa 2". Aga sel aastal ta seda koroonaepideemia tõttu ei teinud, kirjutas Metro.

54-aastane säutsus: "Täna (laupäeval) on Hogwartsi lahingu 22. aastapäev, ja kui aus olla, siis on praegusel ajal fiktiivsetest surmadest rääkimine ebasobiv. Liiga paljud inimesed kaotavad lähedasi pärismaailmas."

"Seega tänasel suurepärasel võlurite võiduga lõppenud aastapäeval mõtlen ma inimestele, kes on eesliinil ja võitlevad selleks, et meid kaitsta. Minu perekonnas on kolm sellist liiget ning nagu kõikide puhul valdab mind nii ärevus kui uhkus."

Autor, kelle väärtuseks loetakse 700 miljonit naela, kinnitas, et tegi annetuse kahele heategevusorganisatsioonile, et aidata kodutuid ja koduvägivalla ohvreid.

Rowling lisas, et selliste epideemiate ajal on just kõige vaesemad need, kes kõige rohkem kannatavad ning sellepärast ta annetab kummalegi organisatsioonile pool miljonit naela.

Sandra Horley, koduvägivalla organisatsiooni tegevjuht, sõnas, et karantiini ajal võib koduvägivalla arv suureneda, sest ohvrid on isolatsioonis koos oma ahistajatega.

Avalduses öeldi, et eelmisel aastal kannatas Suurbritannias koduvägivalla all 1,6 miljonit naist ning karantiin võib potentsiaalselt seda numbrit suurendada.

JK Rowlingust sai Harry Potteri universumi luues esimene kirjanik, kes sai miljardäriks. Ta jäi aga sellest tiitlist ilma, kuna annetas liiga palju raha heategevusele. Rowling kuulus Forbesi miljardäride nimekirja seitse aastat, aga tema annetused polüskleroosi seltsile, laste organisatsioonidele, Šotimaal haigla ehituse finantseerimine ja teised samalaadsed heateod vähendasid tema vara väärtust paarisaja miljoni naela võrra.