Paris Hiltoniga eralennukis Las Vegasesse

2008. aastal osales Johann filmis "The Hottie and The Nottie", mille peaosas oli maailmakuulus modell Paris Hilton. Selle filmi tegemise ajal oli Paris Hilton maailma kõige kuumem nimi ning filmi tegemine ise oli Johanni jaoks naljakas. "See oli selline imelik kogemus. Film ise ei tulnud kahjuks väga hea, aga väga tore oli seal tööd teha. Paris kutsus mind hiljem oma sünnipäevale, lennutades mind eralennukiga Los Angelesest Las Vegasesse. Üpriski erakordne elamus," meenutas Johann.

Paris Hiltonile Johann aga kiidusõnu ei jaga. Tema sõnul on rikaste ja võimukate seas palju neid, kelle jaoks kuulus olemine ongi nende töö. "Paris Hilton ja Kim Kardashian ongi kuulsad vaid sellepärast, et nad on kuulsad. Minu jaoks ei ole inimesed, kellel pole sügavust või vaimset ellusuhtumist, superhuvitavad. Kõik on pinnapealne," rääkis Johann.

Johann Urb osales 2012. aastal filmis "Resident Evil: Retribution", mille peaosas oli Ukraina-Ameerika näitleja Milla Jovovich. Kui alustati näitlejate värbamisega ning Johann filmis rolli sai, siis justkui räägiti nagu oleks Jovovich spetsiaalselt seda rolli eestlasele pakkunud.

Johann lükkab selle jutu aga ümber, öeldes, et ta osales castingul nagu kõik teised, tegi ekraanitesti ning osutus teiste kandidaatide seas valituks. Ta ei teagi, kas viimase otsuse tegi peaosaline või tema abikaasast režissöör.

Mark Harmon, NCIS. Foto: Scanpix

Edu muudab inimesi

Inimesed, kes püüdlevad vaid rikkuse ja edukuse suunal, jättes täitmata vaimsed tühimikud, on teel üksinduse juurde. Seda illustreerib hästi ka Johanni üks lemmiktsitaate: "Success without fulfillment is the ultimate failure" [ eesti k."Edu ilma rahulduseta on ülim läbikukkumine"]. Materiaalse edu saavutamine ilma end inimesena hästi tundmata tekitab tühja tunde.

2012. aastal tegi Johann kaasa kahes episoodis ülimenukas krimisarjas "NCIS". Tal on kogemusest vaid head mälestused. "Nad olid hästi toredad. Seal võtteplatsil oli lõbus. Mark Harmon (Leroy Jethro Gibbs) tegi nalja minuga. Tal oli võtteplatsil koer kaasas. Ta pani võltsi koerakaka minu tooli alla ja vaatas, kuidas ma reageerin, kas ma ehmatan või mida ma teen. Ma vaatasin, et see ei ole küll päris, võtsin selle üles, hammustasin seda ja küsisin teistelt, kes seda tegi. See oli hea," meenutas Johann.

Eestlase sõnul on "NCIS" kaadri taga tuntud just selle poolest, et terve meeskonna elu tehakse mugavaks. Jäetakse mulje, et iga inimene seal on tähtis. Mõne teise sarja kohta ei saa seda öelda. Nad ei hooli ja ei näita välja sõbralikkust.

Ometi lahkus sarja pikaaegsemaid osalejaid Pauley Perrett mõni aeg hiljem, süüdistades teatud produktsiooniliikmeid enda ahistamises. Johann sõnas, et tema sellest konkreetsest intsidendist ei tea midagi, aga tal on sõpru, kes on selles sarjas stsenaristina töötanud. Ta on nendelt kuulnud, et kõik ei ole seal nii hea ja tore, kui tahetakse näidata. Samamoodi on praegu ka "Elleni" jutusaatega.

"Paljude inimeste ja saadetega juhtub see, et nad jõuavad mingisugusesse staadiumisse, kus nad arvavad, et neile kehtivad teistsugused reeglid. See on nagu guru-kompleks. Kohe, kui sa tunned, et oled teisest inimesed kõrgemal, siis teised ei ole sinu jaoks enam võrdsed. Enda teistest kõrgemale seadmisega tunned sa, et vaid sul on õigus ja teised peavad sinu järgi käima, justkui, et sina teed reeglid. Ja ma olen Mark Harmoni kohta kuulnud, et keegi ei ütle talle ei. Kuidas tema ütleb, siis nii on," teab Johann rääkida.

Ta näeb seda ka oma kootsingu töös. Kuigi Johann on oma õpilastele justkui juhtfiguur, siis ta ütleb neile, et nad on sama taseme peal. "Alati, kui on mingi probleem, siis tuleb seda öelda. Sest, kui nemad jätavad selle ütlemata, siis nad teevad sellega mulle karuteene. Kui mulle ei öelda, et ma tegin midagi valesti, siis ma ei pruugi seda ka ise taibata. Ja ma võingi seda edasi teha, kuna ma ei tea, et ma midagi valesti teen," selgitas Johann.