Tartu maakohtu lahendis selgub, et mees tarvitas oma elukaaslase kallal alates 2018. aasta septembrist kuni tänavu maini julma füüsilist ja vaimset vägivalda. Enamasti seisnes see juustest tõmbamistes, löömistes, peksmistes, kägistamistes, lämmatamistes ja alandamistes. Kogu kohtulahend on üsna pikk ja selles on detailselt ära kirjeldatud kümneid räiged juhtumid, mis selle lühikese ajaperioodi jooksul aset leidsid.

Möödunud aasta septembris surus Sepp jõuga padja oma elukaaslasele näkku ja hakkas kannatanut lämmatama nõnda, et 15 sekundit hoidis tugevasti patja näol ja siis vabastas ning seejärel lämmatas uuesti. Sellist tegevus kordas mees elukaaslase suhtes vähemalt kaks korda, põhjustades kannatanule hingamisraskused. Kui kannatanu läks peale lahti saamist vett jooma, siis vesi kurgust alla ei läinud.

Samuti pani ta oktoobris padjale ümber kilekoti ja surus selle enda elukaaslasele näkku. Naine nuttis ja palus mehel lõpetada, kuid too ei hoolinud. Ühel teisel päeval hoidis ta kägistades kannatanu nina ja suud kinni, toppis talle teki kurku ja takistas tal hingata. Seejärel peale väikest pausi pani mees oma hommikumantli vöö kannatanule kaks korda ümber kaela ja tõmbas, surus padja kannatanule nii tugevalt näkku, et kannatanu ei saanud läbi selle õhku ning peksis kannatanu pead koos padjaga vastu diivanit.

Ka kasutas Sepp oma elukaaslase peal tuntud piinamistehnikat. Nimelt tiris ta kannatanu juukseidpidi vannituppa, pani kannatanu pikali maha ja kattis kannatanu näo rätikuga ja hakkas rätiku peale vett laskma.

Tänavu jaanuaris tõmbas Sepp oma elukaaslase juukseid pidi pikali maha ja hakkas kannatanut peksma, mille tagajärjel kannatanu kaotas teadvuse.

Sepp küsis kannatanult: "Noh, tulid teadvusele tagasi? Väga hea, siis jätkame!" ning seejärel lõi kannatanut vähemalt kaks korda lahtise käega näkku. Seejärel jätkus kannatanu suhtes füüsiline vägivald vannitoas. Vannitoas jätkas Sepp kannatanu löömist ja kägistas kannatanut. Kannatanul õnnestus korraks vannitoa uks kinni saada, kuid mees ähvardas ukse hingedelt maha võtta ning siis pidi kannatanuga väga halvasti minema. Kannatanu avas hirmutundest vannitoa ukse ning selle peale lõi kahtlustatav kannatanu esikusse pikali maha ja lõi kannatanut põlvega vähemalt kaks korda näkku.

Räigeid peksmisjuhtumeid on kohtulahendis palju, huvilistel on võimalik lahendiga tutvuda SIIN.

Sepp: olin vaimselt ja füüsiliselt vägivaldne

Täna hommikul teatas Sepp Facebookis, et võtab kõik süüdistused omaks.

"Head sõbrad, tuttavad ja võõrad. Kõik mis ma ütlen, on tõsi.

Oma möödunud suhtes olin ma vägivaldne. Eile õhtul avaldas Õhtuleht selleteemalise artikli, mida ma ei ole lugenud, sest ma tean ilma lehe abita ning pareminigi mis ma olen teinud. Ma olen pöördumatult teinud haiget inimesele, keda ma nii uskumatu kui see ka ei ole, armastasin. Minu ainus soov pärast kogu selle saaga kohtuliku lahendi saabumist oli vabandada ning levitada sõna sellest, kuidas ma käitusin. Paraku jõuti minust ette.

Veel kord. Ma ei eita koduvägivalda. Ma olin vaimselt ja füüsiline vägivaldne, mind peeti kinni ning paigutati mõneks ajaks Tartu Vanglasse. Hiljem Tallinna Vanglasse," kirjutab mees sotsiaalmeedias.

Mees pidi vangis istuma veidi üle nelja kuu, ta läks kokkuleppemenetlusele ja tunnistas ennast süüdi. Ülejäänud kolm aastat kannab ta karistust tingimisi.

Daniel Sepa Facebooki-postituse kommentaarides võtab sõna ka Eesti Õigusbüroo jurist Igor Stulov, kes ütleb, et on palju kordi esindanud kriminaalmenetluses perevägivalla all kannatanuid ja ka kaitsnud ka perevägivallas süüdistatavaid. "Iga loo järeldus on ikka üks ja sama - ise oled loll, et kannatad." Stulov ütleb, et kui ohvrile ei meeldinud, kuidas Sepp teda kohtleb, siis oleks ta pidanud lihtsalt lahkuma.

Seejuures vaidleb Stulovile vastu ka Sepp ise, kes ütleb, et igasugune on politsei pädevusala ja ohver kardab vägivallatsejat, nii et kardab ka ära minna.