Homme jõuab Jõhvi Kontserdimajast eetrisse TV3 suurprojekti „Eesti talent“ viimane eelvoor, kus andekusega hiilgajate seas on väga värvikaid inimesi, nii noori kui vanu. Osalejate seas astub üles ka talent Filipiinidelt.

Näitlejameisterlikkusega hiilgab 11-aastane Mark Oja. Mark esitab katkendi lavastusest „Ürgmees“. Kohtunik Mihkel Raua arvates on noore näitleja esitus isegi nauditavam kui professionaali Jan Uuspõllu oma. Ida-Virumaalt Vokast pärit Mark osaleb näiteringis ja unistab lavastajaks saamisest. „Mulle meeldib esineda, see on väga hea tunne, kui saab rahvale nalja pakkuda ja kui neile näitemäng meeldib,“ ütles Mark.

9-aastane Jaagup Tuisk tahab aga saada kuulsaks staariks nagu Tanel Padar ning oma julge esitusega tõestab poiss nii kohutnikele kui publikule, et artistipisik on temas olemas.  „Ma tahan laval palju liikuda, väikese lava peal minu esitust teha ei saagi,“ selgitas rõõmsameelne Jaagup.

Jõhvi eelvoorus saab näha ka tõeliselt andekaid Ida-Virumaa tantsijaid, kelle etteasted on professionaalsed ja energilised. Tantsuõpetajad Aleksandr Pihoja ja Nikolai Voitenko tantsugrupist Terminatorz Family tunnistavad, et tantsimine paneb neid sisemiselt põlema ja on andnud neile normaalse elu. „Kõige tähtsam on, et saame oma oskusi ka teistele edasi anda, see on olnudki meie elu unistus. Praegu on nii ilus elada, sest saame teha seda, mida tahame,“ kommenteerisid poisid.

Eksootikat toovad saatesse imekaunist idamaist tantsu esitavad õed Shalini ja Raagini Mody Tartust ehk ModyDuo. Kaugeim osaleja Jõhvi eelvoorus on aga Filipiinidelt pärit Ez Lynold Zajonia, kes praegu elab Tallinnas ja õpib TTÜ-s ärijuhtimist.

 27. novembril algavad „Eesti talendi“ poolfinaalid, kus koha eest finaalis  asuvad võistlema 30 talendiks pürgijat. Lisaks neile astuvad lavale ka üllatusesinejad. Poolfinaalid lähvad otse-eetrisse Tallinnas Peterburi tee 81 asuvast stuudiost ning osalejatele on oodatud kaasa elama ka publik. Igasse poolfinaali on saadaval ainult 150 pääset, mida on võimalik osta Piletilevist.

"Eesti talent" on TV3 eetris laupäeval kell 19:30.